Oldenzaalse Wieler Club

Nieuws

Red Bull kop over kop race

maandag 9 oktober 2017

Voor de OWC mannen amateurs stond er nog één wegwedstrijd op het programma. De Red Bull kop over kop race. Een wedstrijd gesponsord door de grootste energiedrank-leverancier ter wereld, herkenbaar aan de zilver-blauwe blikjes.


Het betreft een tijdrit van 100KM, waarbij er 1 man start er 5 man finishen.


1. De Kopman fietst de volledige rit: 100 km.

2. De Stoemper werkt zich een slag in de rondte en pakt 80 km.

3. De Klimmer trekt de ploeg over de helft en fietst 60 km.

4. De Meesterknecht brengt nieuwe energie en bevoorraadt de ploeg voor de laatste 40 km.

5. De Sprinter neemt de ploeg de laatste 20 km op sleeptouw.

Een ultieme combinatie van uithoudingsvermogen, samenwerking en tactisch ploegenspel.


De OWC amateurs stonden met 2 teams aan de start. Zaterdag werden de nodige voorbereiding getroffen (fietsen inleveren, nummers ophalen, parcours verkennen) en werd er overnacht in Charme Logies De Nijenshof (dank aan ouders Hans-Eric).


De race:

Tijdens de teamindeling eerder dit jaar, hebben we besloten, dat Harm (team 1) en Roy (team 2) de mannen waren met de langste adem. Zij konden zich dus opmaken voor de 100KM lang tellende tijdrit. Start en finish in Roden. Na 20 snelle kilometers was het aan Glenn (team 1) en Rens (team 2) om het tempo verder op te schroeven. Na nog eens 20KM kwam er extra versterking van Daan (1) en Patrick (2). Dit was een meerwaarde voor de  teams, die steeds beter begonnen te draaien. Het kronkelende “allround” parcours was voorzien van klinkers, fietspaden en open stukken. De fysieke uitdaging van de rijders werd nog weer eens op de proef gesteld, toen ook Rob (1) en Tom (2) zich in het spektakelstuk mengden. De extra (online) trainingskilometers van de heren afgelopen maand, maakten het verschil. Beide treinen bestonden op dit moment uit 4 renners.
 

Geplaagd door tegenslag moest team 2 stoppen door een platte band. Na een snelle wissel zaten de mannen ook spoedig weer op de fiets om ook sprinter (Hans-Eric) op te halen. Team 1 wachtte alleen nog op de versterking van Lars, om vervolgens in één sprint naar de finish te rijden.
 


Foto Fiets.nl

De uitslag:

Team 1: Harm, Glenn, Daan, Rob, Lars

6e in de uitslag:

Tijd over 100KM: 02:18:55


Team 2: Roy, Rens, Patrick, Tom, Hans-Eric

20e in de uitslag:

Tijd over 100KM: 02:23:27


Al met al was het een geslaagd weekend met sportieve hoogtepunten. De wegwedstrijden voor seizoen 2017 zijn nu gedaan en de mannen kunnen zich na een periode van rust weer opladen voor een nieuw wedstrijdseizoen. Hopelijk opnieuw met sportieve hoogtepunten!