Oldenzaalse Wieler Club

Nieuws

Viro criterium cup

donderdag 28 september 2017

Succesvolle Viro Criterium Cup

 

Tijdens de ronde van Markelo, Borne, Oldenzaal en Goor werd er door de amateurs mannen en de elite dames om de felbegeerde lichtblauwe trui van de Viro Cup gestreden. De wedstrijden leverden dit jaar ook weer spanning en sensatie op waarbij er door de rensters en renners vol werd gestreden voor een goed klassement op de afwisselende parcoursen.

 

De dames Rixt Hoogland, Rienke ten Have, Liesanne Lobenstein, Lisanne Roelofs, Marleen Stoel en Andrea van Loo reden hun wedstrijden uit met goede resultaten en daarbij liet het peloton zien waarom het vrouwenwielrennen groeit. 


(Foto Dieuwe Kalsbeek)
 

In de Ronde van Borne en Oldenzaal lieten de dames zich goed van voren zien waarbij er goede resultaten werden gereden. Rixt, Lisanne en Marleen reden in Oldenzaal een goede wedstrijd wat werd beloond met een goede klassering. 

 

Bij de mannen was het vanaf de eerste wedstrijd duidelijk dat het winnen van het klassement van de Viro Cup het doel was. Hierbij liet Rens Moorman zien waarom hij na de 1e wedstrijd in Markelo de leiderstrui veroverde en deze niet meer uit handen gaf en uiteindelijk na de wedstrijd in Goor als eindwinnaar bij de amateurs uit de bus kwam. (Foto Frank Strohm)

 

Tevens was er een 2e plaats in het eindklassement voor Daan Steffens en mocht Lars Bekhuis zich ook nog als 5e in het klassement terugzien. Zeer indrukwekkende prestaties in wedstrijden waarin er samen met de Elite wordt gereden. 

 

De Viro Cup is een visitekaartje voor de criteriums die in Twente worden gehouden en leveren elk jaar strijd op. Volgend jaar zal er door de OWC’ers weer om de felbegeerde lichtblauwe trui worden gestreden. 

Meer info en uitslagen van de Viro Cup: http://www.criteriumcuptwente.nl