Oldenzaalse Wieler Club

Nieuws

Finaleweekend Clubcompetitie dames

maandag 11 september 2017

Afgelopen weekend stond de finale van de clubcompetitie op het programma. Deze werd verreden in het Friese Ureterp. Aan de start voor OWC stonden Andrea, Liesanne, Lisanne, Maaike en Rixt.

De aftrap was zaterdag, met een koers van 120km (8 rondes van 15km). De regen kwam ’s ochtends met bakken uit de lucht, maar tegen de tijd dat de dames moesten starten klaarde het iets op. Wel was het wegdek ontzettend nat wat betekende dat er alert gekoerst moest worden. Na 2 ronden moest Maaike helaas ziek de strijd staken. De overige dames reden goed mee in het peloton. Tijdens de koers waren er veel lekke banden, ook Andrea behoorde tot de ongelukkigen, maar wist knap weer terug te keren in het peloton. De overige 4 dames kwamen na 120km koers in het peloton over de finish. Wat betekend dat Liesanne haar eerste klassieker heeft uitgereden. Chapeau! 
Vervolgens werd er koers gezet naar het hotel waar de beentjes los gemaakt werden door Willy en de fietsen gepoetst door Gerald!

De tweede dag bestond uit twee etappes: een ploegentijdrit en een criterium. De dames moesten vroeg op want om 10 uur werd er gestart voor de ploegentijdrit. Met de vier overgebleven rensters werd de ploegentijdrit verreden. Aangezien er vier rensters moesten finishen was het zaak om bij elkaar te blijven. Liesanne had het zwaar maar wist zich er moedig doorheen te slaan! Na een goede (geïmproviseerde) samenwerking wisten de dames samen over de finish te komen.Gedurende de dag begon de wind steeds meer aan te wakkeren. Het criterium bevatte grote open stukken waar de wind vrij spel had. Het peloton werd uit elkaar getrokken wat ervoor zorgde dat Liesanne en Andrea de aansluiting met het peloton verloren. Ondertussen reden Lisanne en Rixt nog goed mee. Vele vluchtpogingen van rensters werden teniet gedaan door het peloton waardoor het hollen en stilstaan was. Hierdoor werd het een chaotische koers waar positioneren lastig was. Uiteindelijk wist Lisanne naar een 28ste en Rixt naar een 30ste plaats te rijden in het criterium. Andrea wist in een groepje achter het peloton te finishen op een 66ste plaats.

Met z’n allen kijken we terug op een geslaagd weekend en een geslaagde clubcompetitie waarin we veel geleerd hebben! Begeleiding bedankt voor jullie inzet!