Oldenzaalse Wieler Club

Nieuws

Amateurs prolongeren DK titel

dinsdag 6 juni 2017

Al maanden werd gesproken of Martijn Venterink zijn titel zou prolongeren. Lange tijd hebben we weinig van hem gezien, tot hij in de Ronde van Aalten aan de start stond en sterk van voren reed! Zou hij weer op tijd in vorm zijn? Naast Martijn waren er binnen OWC nog andere kanshebbers op de titel Districtkampioen Oost 2017. De ingrediënten om de titel binnen te slepen: goede benen, attent van voren koersen en als ploeg goed samen rijden. 
 
De start was op loting, na het startschot was het even aftasten en werden de eerste speldenprikken uitgedeeld. Al vrij snel wist Rens in een kopgroep van 3 weg te rijden. In het peloton was het wat onrustig en probeerde Rob (na wat crosswerk van Hardenberg) aansluiting te vinden bij de kopgroep. Op 20 meter van Rens viel zijn poging helaas stil. Vervolgens sprongen twee andere renners weg, even later gevolgd door nog een renner en Tom. Met z’n drieën (en later nog een renner die aansluiting vond) werd er goed kop over kop gereden. Met maar liefst 1 beurt op kop van Tom kon het groepje aansluiten bij de drie koplopers. De ronden daarna werd er goed gedraaid en bleef de voorsprong op het peloton zo’n 40 seconden. 

Met de lessons learned van Wichmond in het achterhoofd besloot Tom om Rens te sparen voor de finale. De laatste ronde heeft hij dan ook 2x aangevallen berg op, maar telkens werd het gat gedicht door de andere renners uit de kopgroep. Vlak voor de laatste bocht volgde er nog een alles-of-niets poging om de kopgroep kapot te rijden, waarbij Rens in een zetel naar de finish kon sprinten, zo was de gedachte. Door laat reageren en omdat het beste er al af was, bleef Tom langer weg dan gedacht. Met nog 300 meter te rijden niemand in het wiel, 200 meter, 100 meter. Dan maar zelf sprinten, 50 meter, nog een keer aanzetten en ja hoor: als 1e over de meet! Op twee tiende van een seconde gevolgd door Rens die knap tweede werd, OWC pakt de dubbel!


Vanuit het peloton was Niels het laatste stuk weggereden met twee anderen, hij werd 8e. Rob won de sprint van het peloton: 11e. Lars had z’n goede benen weer terug na Hengelo en noteert een 16e plaats. Niek werd knap 20e en daarmee ook 2e in de categorie Sportklasse!Onze kampioen van vorig jaar was zeker in vorm, maar op het beslissende moment kon hij niet mee, een 26e plek dit jaar. Daan onttrok zich aan de sprint en werd 30e. Luuk wist met veel overtuigingskracht toch nog een startplek te bemachtigen wat hem een 39e stek opleverde. Martijn heeft na hard werken een 43e plaats behaald en Maarten sluit de rij. 

Na afloop een biertje bij Café Max, gebracht door de Ronde Miss (is ook van alle markten thuis). En nadat we om 19 uur alle dranghekken weer op de kar hadden staan, hebben we de barvrouw nogmaals verrast met een bezoekje. Volgend jaar mogen we tot 12 uur door.Aan het eind van de dag sleepten de Amateurs met de dranghekken. In het zwarte t-shirt Rens Moorman die eerder op de dag als 2e bij de Amateurs wist te eindigen.