Oldenzaalse Wieler Club

Nieuws

Amateurs succesvol in Exel

vrijdag 3 maart 2017

Ook al zijn de dagen nog kort en nodigt het weer nog niet uit om te wielrennen, de amateurs zijn alweer volop in training voor het nieuwe seizoen. Dit betekent in Februari weer de trainingswedstrijden rijden, in vaak barre weersomstandigheden. Dit was dit jaar niet anders: de eerste wedstrijd werd afgelast en ook de andere twee wedstrijden was het niet al te best.
 
Dit weerhield verschillende amateurs er niet van om aan de start te verschijnen. Bij de tweede wedstrijd waren Rob, Daan, Harm, Bart, Lars, Rens, Glenn en Roy K. van de partij. In een kopgroep van 8 met maar liefst 5 OWC'ers wist Daan het af te maken. Bij de derde wedstrijd was, mede door de carnaval, de opkomst van de amateurs wat minder. Wederom waren Harm, Daan en Rob erbij met dit keer ook Hans. Dit keer bleef het peloton bij elkaar en kwam het tot een massasprint. Met hulp van Harm toonde Rob zich hier de sterkste in de sprint.
 
Lees hieronder de wedstrijdverslagen van Daan en Rob. Aanstaande zondag gaan de amateurs naar Enter om deze succesvolle reek een vervolg te geven.
 
Verslag wedstrijd 1 door Daan:
 
Eindelijk! Na een lange winter, met dit jaar toch heel wat sneeuw en nattigheid, mochten we dan eindelijk weer koersen! 
Afgelopen zondag was het dan zover. Een week eerder werd de wedstrijd in Exel nog afgelast wegens sneeuw en ijzel. Maar nu zou de eerste wedstrijd van 2017 dan verreden worden. Zoals gewoonlijk verzamelden we in Borne, om vervolgens in een rustig tempo richting Exel te fietsen. Het weer zat niet mee. Onderweg was het nog droog. Echter, wel behoorlijk nat. De licenties werden ingeleverd en in ruil daarvoor kregen we een rood nummer. Achterin het restaurant hadden we ons vaste ‘stekkie’ en kleedden we ons om. Iets voor half 12 liepen we naar buiten om de regen en kou te trotseren. Niet echt een pretje, maar….. iedereen heeft er last van. De een wat meer dan de ander. Redenen in overvloed.
 
Om half 12 exact werd het startschot gegeven en gingen ongeveer 50 renners van start. Dit keer (helaas) geen ‘startgo’ door Louise. Hopelijk is ze er in Enter weer bij. Een trainingswedstrijd zonder haar is geen trainingswedstrijd. Je mist dan toch het ultieme gevoel. 
Het ging direct hard. Alsof iedereen zich de hele winter had opgeladen en had opgespaard voor deze eerste koers. Hartslag hoog. Bij iedereen. De eerste paar ronden werd er hier en daar wat aangevallen. Maar, een groter gat dan 100 a 200 meter werd niet gemaakt. De OWC’ers waren goed vertegenwoordigd en zaten goed vooraan. Er werd goed mee gesprongen. Helaas, in het begin niet met succes. Er waren een paar sterke blokken van teams aanwezig. 
Vanaf rondje vier merkte je dat het bij sommige renners pijn ging doen. Er stond een stevige wind. En, ook de kou van de regen werkte niet mee. Op een gegeven moment reden er twee renners weg. Daan sprong naar het tweetal toe en kreeg Glenn mee. Een paar minuten later sloten Rob en Rens ook aan. Harm kon niet achterblijven en bereikte met hals-brekende-toeren ook de kopgroep. Er werd goed gedraaid. Een rondje later sloten de laatste twee renners aan. We reden een hoog tempo. Het gat was gemaakt. Helemaal door het perfecte werk van Bart, Roy en Lars. Zij stopten in het peloton prima af. 
 
In het laatste rondje werd er verschillende keren gedemarreerd. Maar, wegkomen zat er niet in. De laatste strook richting de finish hield Rens het tempo hoog. Daan schoof op naar tweede positie en maakte het na de bocht in een sprint af. Glenn werd tweede, Rob derde. Perfect teamwork.
Bij de masters deed Patrick zijn ding. Zijn intensieve trainingen in Duitsland op ‘hoogte’ hebben effect gehad. Hij reed in de laatste ronde weg uit zijn kopgroep en pakte de winst in zijn categorie.
Op naar volgende week; de laatste keer in Exel. Wellicht dat we dan weer iets moois neer kunnen zetten.
 
Verslag wedstrijd 3 door Rob:
 
Vandaag een mindere opkomst. Dit zeiden we tegen elkaar bij de kerk in Delden. Even later zeiden we hetzelfde in het altijd regenachtige Exel. Groepje voor groepje druppelden er toch steeds meer renners de Exelse Molen binnen. Voor we het wisten zagen we iemand met rugnummer 68 langs lopen. Dit kon wel eens lastig worden. 
 
De afgelopen jaren is OWC toch vaak de grootste ploeg tijdens de trainingswedstrijden. Vandaag waren we met 3,5 (Harm, Daan, Hans (tegenwoordig ook lid van SKY) en ik). We spraken af om goed bij elkaar te koersen, want samen sta je sterk. Vooral met de wind die er vandaag stond! Het bleef een erg gesloten wedstrijd, op aanvallen werd fanatiek gereageerd en doorrijden in een waaier werd niet door iedereen even goed gesnapt. Dit tot groot ongenoegen van de omroeper met dienst van vandaag Harm Wantia. 
 
De laatste ronde zocht ik Harm op, omdat hij mij wel wilde afzetten in de sprint. Zo gezegd zo gedaan. Harm zorgde er op het één na laatste stuk voor dat ik de sprint in een goede uitgangspositie kon beginnen. Als tweede de laatste bocht door, daarna nog een paar keer goed aanzetten bleek genoeg voor de winst! Harm eindigde zelf nog op plaats 5, Daan had vandaag minderen benen, maar wist toch nog 6e te worden. Hans reed met vlagen goed van voren, maar is niet opgenomen in de uitslag.
 
Volgende week hopelijk met een grotere groep OWC'ers richting Enter. Tot dan!