Oldenzaalse Wieler Club

Evenementen

Pure Energie Hennie Kuiper Classic, Teutoburgerwaldtocht 2019

zondag 14 april 2019

Op zondag 14 april 2019 organiseert de OWC voor de 36e keer haar befaamde Pure Energie Hennie Kuiper Classic, Teutoburgerwaldtocht voor race- en toerfietsers.

thumbnail
Hennie Kuiper heeft zich bereid verklaard zijn naam te verbinden aan de Teuto, die heet voortaan de Hennie Kuiper Classic. Wij zijn hier blij mee en trots op.
Verder heeft Pure Energie zich als sponsor aangemeld.


                                                                                                    
De Pure Energie Hennie Kuiper Classic, Teutoburgerwaldtocht is een schitterende tocht van 120 of 95 km die zich door het prachtig glooiende landschap van het Teutoburgerwald slingert met zijn overweldigende vergezichten, mooie bossen en idyllische dorpen als Tecklenburg en Bad Iburg.
Hierom zijn we heel blij dat de tocht is opgenomen in de 'lijst van toertochten die je in 2019 niet mag missen' van Fietssport.

De route voert over verkeersluwe wegen en is op de belangrijkste kruispunten beveiligd. Door het geaccidenteerde terrein is de Teutoburgerwaldtocht een echte kuitenbijter; een 'Helletocht in het paradijs', aldus één van de eerdere deelnemers.

Door velen wordt de tocht gezien als een goede voorbereiding op de Amstel Gold en latere tochten.
Starttijd: 07.30 - 09.30 u
Startlocatie: Aaseebad, An der Umfluth 99, Ibbenbüren, DuitslandDe tocht laat u op de 95 km 1300 hoogtemeters trotseren, en op de 120 km mag u 1800 hoogtemeters bedwingen.Vòòrinschrijven is verplicht en kan via de inschrijfpagina.