Oldenzaalse Wieler Club

Evenementen

Teutoburgerwaldtocht zondag 8 april 2018

dinsdag 20 november 2018

Op zondag 8 april 2018 organiseert de OWC voor de 35e keer haar befaamde Teutoburgerwaldtocht vanuit de startplaats Aaseebad in Ibbenbüren (Autobahn A30 Oldenzaal - Osnabrück, afslag 11b Ibbenbüren). De Teutoburgerwaldtocht is een schitterende tocht die zich door het prachtig glooiende landschap van het Teutoburgerwald slingert met zijn overweldigende vergezichten, mooie bossen en idyllische dorpen als Tecklenburg en Bad Iburg. De route voert over verkeersluwe wegen en is op de belangrijkste kruispunten beveiligd. Door het geaccidenteerde terrein is de Teutoburgerwaldtocht een echte kuitenbijter; een 'Helletocht in het paradijs', aldus één van de eerdere deelnemers. Door velen wordt de tocht gezien als een goede voorbereiding op de Amstel Gold en latere tochten.

Bij de startplaats is ruim voldoende en gratis parkeergelegenheid geregeld. Op de route zijn service-auto's en EHBO- en verzorgingsposten beschikbaar, en halverwege en bij terugkomst is er de mogelijkheid gebruik te maken van een gezellig terras met bijbehorende catering.  Je hebt de keuze uit een lange (120 km) en een kortere (95 km) route, de routesplitsingen staan ver van tevoren duidelijk aangegeven. 
 
De tocht valt onder de gedragsregels van de NTFU. Op verzoek van de lokale autoriteiten willen we u dringend vragen om de normale fatsoens- en verkeersregels te respecteren. De Politie heeft namelijk aangegeven handhavend te zullen optreden.

De starttijd is voor alle deelnemers vervroegd naar 7.00 uur, waarna nog tot 9.30 uur ingeschreven kan worden voor beide afstanden.  Voorinschrijvers met NTFU lidmaatschap betalen € 5,00 . U kunt ook voorinschrijven als u geen NTFU lid bent, u betaalt dan € 7,00. Voorinschrijven is mogelijk tot en met donderdag 5 april! 
We raden u dringend aan van deze gelegenheid gebruik te maken: u kunt dan op de dag zelf zonder verdere wachttijd aan onze Teutoburgerwaldtocht beginnen. Voorinschrijving is tevens een machtiging voor een eenmalige automatische incasso. 

 


Klik hier om direct naar het inschrijfformulier te gaan. 


Hoewel we voorinschrijving adviseren, kunnen deelnemers ook op 8 april ter plekke inschrijven. Daarbij kun je uiteraard gebruik maken van Scan&Go. Voor NTFU leden geldt een bedrag van € 6,00 en niet NTFU leden betalen € 8,00. 
Deelnemers wordt verzocht zo veel mogelijk met gepast geld te betalen.

 

We wensen u weer een geweldige fietservaring en een plezierige tocht!Toeristische informatie:
Tourist-Information Ibbenbüren
Bachstraße 14
49477 Ibbenbüren