OWC Wielerbaan

In 1988, toen de vereniging haar 40 jarig bestaan vierde, ontstond het idee voor een eigen wielerbaan. Na veel inspanning en met de hulp van sponsoren kon op 3 juli 1992 de "Herman Siers Baan" in Het Hulsbeek geopend worden. Herman Siers is grondlegger en directeur van de Siers Groep.

De wielerbaan is een ca. 2,3 km. lang verkeersvrij parcours gelegen rondom de visvijver in het zuidoostelijke deel van recreatiegebied Het Hulsbeek. Via parkeerplaats P4 bereikt u eenvoudig het selectieve parcours met zijn kleine klimmetjes en hoogteverschillen.

Tijdens training is de baan afgesloten voor alle verkeer.

Kees Tetteroo en Marco Boeve hebben samen een prachtige, dynamische en vooral professionele korte filmimpressie gemaakt van onze wielerbaan. Hierop is te zien hoe mooi en uniek onze baan is. Iets waarmee we ons onderscheiden van vele andere verenigingen.

28 april 2018 werd de studentencup op de wielerbaan gehouden.  Ook hierop is te zien hoe mooi de baan kan worden gebruikt om een wedstrijd te organiseren.

Een indruk van de baan via beeld krijgt u ook door deze opname van de stepvereniging.