Algemeen

"Als een voetballer onderuit wordt getrapt en op het gras ligt roept hij om zijn moeder. Een wielrenner die onderuit is gegaan roept om zijn fiets".

Sport is mooi. Holland Sport (VPRO) wist dat fantastisch weer te geven in een reportage over Parijs Roubaix. Kijk hier ...

Vind jij het leuk om zelf ook zo'n grote fysieke inspanning te leveren, heb je interesse in een betere conditie, sport je graag buiten en vind je snelheid en actie belangrijk. Dan is de wielersport beslist iets voor jou. Bij weinig andere sporten is het resultaat van je inspanning zo direct terug te zien als bij fietsen. Voel de wind in je helm, het gevoel dat je één bent met je fiets.

Maar sporten in verenigingsverband biedt meer, sport biedt dan namelijk nog meer plezier, sport motiveert om te presteren en combineert ontspanning met ontplooiing.

Ren- en toervereniging Oldenzaalse wielerclub O.W.C.
De OWC is opgericht in 1948 en is al sinds de jaren ’60 een ontmoetingspunt voor velen die in de regio Twente de wielersport beoefenen. De identiteit van de OWC weerspiegelt zich in de vele disciplines die zij binnen haar geledingen heeft maar ook door de synergie tussen prestatiesport en breedtesport. Iedereen kan binnen zijn mogelijkheden een eigen invulling geven aan het beoefenen van de wielersport. Vanzelfsprekend geeft de OWC de uitdaging, de stimulans en de faciliteiten om het telkens weer beter te doen. We beschikken over gediplomeerde trainers en een geweldige accommodatie met o.a. een wielerbaan en een clubgebouw in Het Hulsbeek te Oldenzaal.

De OWC behoort tot de vijf grootste wielerverenigingen van Nederland en kenmerkt zicht door haar regionale karakter met een landelijke uitstraling. De gemeente Dinkelland schreef na een intensieve samenwerking bij de organisatie van het NK Wielrennen: "OWC is een vereniging, een parel voor de wielersport, een vereniging die de belangen van de wielersport dient. Uw vereniging verdient veel lof, waardering en respect."
De nationale bekendheid en uitstraling heeft de OWC verdiend door de vele nationale en internationale sportprestaties. Olympische titel, Wereldtitels, Nationale- en Regiotitels zijn behaald in de rijke historie van de 60-jarige club. Die historie vormt voor ons een springplank naar de toekomst.