Het weekend van 21/22 mei

Zaterdag stonden Rixt en Lisanne aan de start van de Ronde van de Wijk. Het deelnemersveld was niet erg groot waardoor er besloten werd gezamenlijk te starten met de nieuwelingen- en juniordames. Dit zorgde voor ietwat chaos in het peloton vanwege de verschillende tussensprints van de categorieën. Beide dames reden een goede wedstrijd. Tijdens de slotfase werden er verschillende demarrages geplaatst en sprong Rixt meerdere keren attent mee, helaas zonder succes. Lisanne pakte uiteindelijk nog een mooie premie. Uiteindelijk draaide de wedstrijd uit op een sprint en reed Rixt naar de 5e en Lisanne naar de 11e plek!

Zondag stond de 2e clubcompetitie voor vrouwen op het programma, de GP Groenen Groep in Veldhoven. Een rit over 102km, met 1 grote en 9 kleinere ronden. We waren weer bij tijds aanwezig zodat we onder het genot van een kopje koffie, zittend in het zonnetje, konden bijpraten over de afgelopen wedstrijden en over de rit van vandaag. Na wat gesleutel aan een van de fietsen (schakelproblemen), een ploegenpresentatie en wat losfietsen ging de wedstrijd om 12.00 uur van start.

Al na 25km waren Rixt en Esther bij een valpartij betrokken en konden helaas niet verder koersen. Rienke, een van de junior-dames, reed haar eerste klassieker tussen de vrouwen en wist een deel van de koers netjes mee te komen. Na een vrij rustige 102km was het peloton nog bij elkaar en werd het een massasprint, waarbij Annewil, Marleen en Andrea in het peloton zijn gefinisht.