19/20-06

Na een aantal individuele successen op o.a. de tijdritten en 'Col de Beurs' waaierden de dames uit onze ploeg het afgelopen weekend uit door heel Nederland met o.a. het Groots Nederlands Studentenkampioenschap wielrennen, een koers van de Drachterscompagnie, deelname aan verschillende triatlons en het Alpe-Adria Bikefestival.

* GNSK *
Het weekend van 18 en 19 juni stond het Groots Nederlands Studenten Kampioenschap in Groningen op het programma voor Fianna, Lisanne en Rixt.
Op zaterdag werd gestart met een proloog van 3km. Rixt zette hier de 4de tijd neer, Fianna werd 9de en Lisanne 12de. Vervolgens werd in de stromende regen de sprintcup verreden. De eerste twee van elke heat gingen door naar de volgende ronde. Lisanne werd helaas derde in haar heat en voor haar zat de sprintcup erop. Fianna schopte het tot de kwart finale en eindigde op een 7de plaats. Rixt verloor helaas de halve finale en eindigde weer op een 4de plaats.

Op zondagochtend stond er een koers over 40 km op het programma. Na vele aanvallen wist Rixt na 2 ronden samen met iemand van Wageningen weg te rijden en te blijven. Helaas was de tegenstand te sterk en reed Rixt naar een mooie tweede plaats en bleef net weg uit de greep van het peloton. Fianna won de sprint van het peloton en maakte het podium compleet en Lisanne finishte op een mooie 6de plaats.
Om de dag af te sluiten stond er nog een ploegenafvaltijdrit op het programma. Voor de mensen die met 6 reden betekende dit dat de eerste ronde 2 mensen af zouden vallen, de ronde erna nog twee, om vervolgens de een na laatste ronde nog met twee door te rijden en iemand solo te laten finishen. Met een sterk team en de goede resultaten van eerder het weekend lag de overwinning binnen handbereik. Met een verschil van 30 seconden wisten de OWC'ers in de shirtjes van studentenvereniging Klein Verzet en de broeken van OWC de ploegenafvaltijdrit op hun naam te schrijven.

Uiteindelijk was het een mooi weekend en eindigde Rixt als eerste in het individuele klassement, Fianna als 4de en Lisanne als 11de. Daarnaast wisten ze het ploegenklassement bij de dames te winnen.

* Drachterscompagnie *
Zaterdag stonden Liesanne, Lonneke, Nikki en Linda aan de start bij de Drachterscompagnie. De weersvoorspelling was niet al te gunstig en dat bleek ook: net na het startsein viel er meteen een dikke hoosbui. Dit zorgde voor natte en glibberige klinkers.
Nikki had wat problemen bij de start en heeft zo lang en zo hard mogelijk doorgefietst om de aansluiting met de rest weer te krijgen, dit is helaas niet gelukt. Liesanne kon de eerste rondes goed volgen, maar moest daarna helaas het peloton laten gaan. Lonneke en Linda kwamen uiteindelijk in de 2e groep terecht en moesten eerder afsprinten, wat resulteerde in een 38e plek voor Lonneke en een 41e plek voor Linda. Linda reed helaas lek in de laatste ronde, waardoor ze de sprint moest laten gaan. Nikki en Liesanne werden 42e en 45e.
De volgende keer hopen we op droog weer!

* Alpe-Adria bikefestival *
Andrea toonde zondag wederom haar kracht met een 5e plek tijdens de 165km lange giro bij het Alpe-Adria bikefestival in Villach.

Kortom: een succesvol weekend voor de ploeg. Komende week staat het het NK tijdrijden en NK wegwielrennen op het programma.