Succesvol wedstrijdweekend

Vrijdag 2 juni 2017 - Stork Nacht van Hengelo
Waar eerdere edities de mannelijke profwielrenners het hoofdprogramma vormden, stonden dit jaar de vrouwen in de schijnwerpers. Grote namen stonden aan de start. Omdat het een thuiswedstrijd is, mochten ook Esther, Anne-Wil, Rixt en Marleen meerijden om de OWC kleuren aan het publiek te laten zien. Marleen reed steeds goed van voren en mengde zich in de strijd, wat uiteindelijk een 14e plek opleverde. Bij Rixt ging het ook lekker, ze kon goed meekomen in het peloton en finishte in de staart van het peloton.
 Anne-Wil had haar dag niet zo, en met het NK triathlon in vooruitzicht leek beter haar benen verder te sparen. Esther miste de aansluiting in het begin, maar kon na een rondje gedubbeld te zijn prima meekomen.
Al met al was het een gave ervaring om met zoveel publiek tussen de profs te rijden!

Zaterdag 3 juni 2017 - Clubcompetitie: Ronde van de Kerspelen
Zaterdag stonden Marleen en Rixt al weer vroeg klaar voor hun 2e wedstrijd dit weekend. Na een korte nacht startten ze samen met Liesanne, Andrea en Lisanne in de Wadro ronde van de Kerspelen. De voorbereiding verliepen niet helemaal soepel en hierdoor was nog even spannend of Lisanne de start zou halen maar dit is gelukkig wel gelukt. Er was een mooi parcours uitgezet, bestaande uit 4 ronden die ons al slingerend over smalle wegen, hobbelige klinkerstraatjes en door pittoreske Friese dorpen leidde. Liesanne heeft haar grenzen weer verlegd en reed 60 km mee in koers. Rixt stapte iets later uit met hoofdpijn die in het begin van de koers kwam opzetten. Toch knap dat ze gestart is gezien het feit dat ze minder dan 12 uur daarvoor nog in de Nacht van Hengelo zat. Andrea had helaas een lekke band waardoor ze de laatste 30 km achter de auto heeft moeten rijden en werd 91e. Lisanne en Marleen reden de wedstrijd uit in het peloton en finishten respectievelijk als 64e en 80e.

Maandag 5 juni 2017 - Districtskampioenschappen
Tweede Pinksterdag staat al jaren in het teken van de districtskampioenschappen bij het wielrennen. De OWC-dames reden in Amersfoort samen met de dames van regio midden.
Andrea, Anne-Wil, Esther, Liesanne, Lisanne, Marleen en Rixt stonden aan de start. Tijdens de koers werd er veel aangevallen en de dames zaten elke keer attent mee van voren. Na zo'n 20 km ontstond de beslissende kopgroep met hierin Andrea en Marleen. De overige dames reden goed in het peloton en controleerden de wedstrijd. In de sprint werd Marleen nipt tweede met een verschil van 12 duizendste met de nummer 1. Andrea reed naar een 5de plaats. Esther won vervolgens de sprint van het peloton en werd 7de. Anne-Wil, Rixt en Lisanne werden respectievelijk 13de, 14de en 15de. Liesanne eindigde op plek 37 nadat ze een leerzame wedstrijd had gereden.

Marleen en Andrea zijn met deze uitslag rechtstreeks geplaatst voor het NK op 24 juni in Montferland, voor de overige dames is dit nog even afwachten!