Klimomloop

Clubcompetitie – Klimomloop van Ulestraten – zondag 3 juli 2016

“Klimmen in het zuiden”

Een prachtige prestatie van Suzanne twee dagen terug in Noordhorn (top 10!) en een sterk staaltje ploegwerk op zaterdag in de tijdrit, zorgden voor volop inspiratie voor het programma van zondag: een clubcompetitiewedstrijd in Ulestraten, Zuid-Limburg.

De 6e Klimomloop van Ulestraten beloofde een heuvelachtig parcours van 7,7 kilometer met twee pittige klimmetjes en 100 hoogtemeters. Vanochtend vertrokken Suzanne, Rixt, Liesanne en Nikki onder de bezielende leiding van Willy en Ton Wissink – waarvoor dank – naar het (vandaag niet zo heel) zonnige zuiden.
Tijdens het infietsen werd vastgesteld: “een pittig, maar heel mooi rondje”.

Na een heuse ploegenpresentatie inclusief podium en handtekeningenbord werd om 13 uur gestart. De koers verliep heel aardig; Nikki kon zoals gehoopt weer wat langer mee en werd na 40 minuten uit de koers gehaald. Liesanne zat in een mooie groep en koerste een uur – een mooie prestatie. Rixt toonde zich een echte klimmer en kon lang in het peloton mee, ze zat tot ‘over de helft’ in de race. En Suzanne toonde zich de sterkste door, ondanks wat vermoeidheid, de wedstrijd heel knap uit te rijden en op de 38e plaats te eindigen. Hulde – vooral met de wetenschap dat van de 109 rensters slechts 53 wisten te finishen.

Al met al kunnen we als OWC Cannondale - Ten Tusscher Ladies Cycling Team terugkijken op wederom een geslaagd en leerzaam weekend. Op naar volgende week; dat belooft met een criterium in Kloosterburen op zaterdag en een clubcompetitiewedstrijd in Alkmaar op zondag opnieuw een mooi weekend te worden!

~Nikki Olde Monnikhof~