Roden

De damesploeg van het OWC Cannondale - ten Tusscher Ladies Cycling team reed dit weekend in Roden. Lisanne Roelofs geeft een update over het wielerweekend:

"Het gaat de goede kant op!!! Afgelopen weekend werd door 8 van onze rensters Het wielerweekend van Roden verreden.
Zaterdagmiddag was het de beurt aan Liesanne Lobenstein, Rixt Hoogland, Linda de Croon, Suzanne De Lange, Andrea van Loo en Lisanne Roelofs om te laten zien wat ze in een criterium (De lus van Roden) konden. Helaas eindigde dit voor iedereen behalve Suzanne in een DNF. Zij eindigde mooi in een sterk uitgedund peloton en wist er een 41e plek uit te slepen.

Om half 6 mochten Marleen Stoel en Marjolein Stegeman van start gaan in de puntenkoers. Marleen focuste zich slim op de eerste sprint en sleepte zo de eerste punten voor de ploeg binnen en werd 14e in het klassement!

Zondagochtend vertrokken we om 5.15 uur alweer richting Roden voor de Acht van Noorderveld, een omloop over 2 ronden van 40 en 2 ronden van ongeveer 15 km. Marjolein moest helaas voortijd besluiten niet te gaan rijden vanwege rug- en knieklachten. (Dit is waarschijnlijk een hele goede keuze geweest, want na de wedstrijd had iedereen last van de rug…) Het was een wedstrijd met veel klinkers en twee flinke valpartijen.

Marleen reed heel goed voorin het peloton maar moest helaas opgeven. Liesanne gaat vooruit: ze reed langer in de koers mee dan eerder! Lisanne, Suzanne, Rixt, Linda en Andrea wisten zich goed te handhaven voorin/halverwege het peloton. Zij reden allen de wedstrijd uit met respectievelijk een 96e, 89e, 100e, 105e en een 93e plek. We kunnen dus merken dat we groeien! Nu nog zorgen voor een knallende finale.

Al met al was het dus een goed weekend voor de ploeg. We behalen nog lang niet de meest fantastische resultaten maar we gaan vooruit. We hebben samen veel plezier, helpen elkaar in de koers en leren het peloton steeds beter kennen we leren onszelf te handhaven en plekjes te behouden. We zien meer van de koers, krijgen meer zelfvertrouwen en durven stiekem te dromen van meer dan alleen uitrijden…"

Spot de OWC'ers in het filmpje van de wedstrijd: