Oldenzaalse Wieler Club

nkstudenten

Op 13 mei kwamen Lisanne en Marleen in actie op het NK tijdrijden voor studenten in Wageningen. Er werd gestreden tegen de wind op een vlak parcours van 13,5km. Lisanne reed een goede tijdrit met 39km/u gemiddeld, hiermee miste ze helaas net het podium en werd 4e. Ook Marleen reed een superrit, net wat sneller; zij reed met bijna 41km/u gemiddeld naar een 2e plek.
 14 mei stonden we met 5 dames aan de start van de omloop van de Bronneger Bult in Drouwen. Het weer was erg wisselvallig, van een lekker zonnetje tot buien met harde windvlagen. De omloop was 4,5km lang, met een klinkerstrook en een lang stuk vals plat. Er werd gestreden om een bergklassement, enkele premies en natuurlijk een goede eindklassering. Helaas reden zowel Rixt als Anne-Wil lek.
Rixt wist na een snelle bandenwissel knap terug te komen bij het peloton en in de eindsprint naar een 11e plek te rijden. Liesanne reed ook lekker mee en werd 40e. Esther wist twee keer 1e te worden met de premiesprint en eindigde in de eindsprint als 6e. Rienke, een van de junior-dames van OWC, reed ook netjes mee en wist als 26e te finishen. Al met al zijn we erg tevreden met deze mooie resultaten!