Oldenzaalse Wieler Club

NK

Zaterdag 24 juni - het Nederlands kampioenschap wielrennen.

De strijd om het rood-wit-blauw. Wie mag zich na 132 km, 8 rondes van 16,5 km, Nederlands kampioen bij de vrouwen noemen?Namens OWC stonden Lisanne, Marleen en Rixt aan de start met als grootste doel: de finish halen! Op het zware parcours in Montferland werd hard gereden, wat er toe leidde dat de dames meerdere malen moesten lossen. Het lukte gelukkig vaak ook om weer de aansluiting met het peloton te maken.
Voor Lisanne en Marleen was de wedstrijd net te lang, maar zij mogen een mooie ervaring bijschrijven op hun lijstje. Rixt wist super knap te finishen op een 85ste plaats.
 

Zondag 25 en maandag 26 juni - Tweedaagse Peize Nieuw Roden
Met het NK nog in de benen begonnen Lisanne, Rixt en Marleen samen met Esther, Liesanne en Andrea aan de tweedaagse wedstrijd van de Centric clubcompetitie. De aftrap was zondag 25 juni, met een omloop van 95 km in totaal. De dag erna stonden nog een tijdrit van 4,5 km en een omloop van 85 km op het programma. Aan de sfeer in het team kon het niet liggen: deze was opperbest! 

Uiteindelijk bleek dat de tijdrit een grote invloed had op het klassement. Marleen reed daar naar een 10e plek, waardoor ze uiteindelijk 14e is geworden in het eindklassement. Ook de andere dames hebben een goede tweedaagse gereden.In het eindklassement zijn de OWC dames als volgt geklasseerd:
14. Marleen Stoel
36. Lisanne Roelofs
53. Andrea van Loo
72. Rixt Hoogland 
DNF. Liesanne Lobenstein
DNF. Esther Veldman*

* Helaas kon Esther na de eerste etappe van de tweedaagse niet meer op de fiets stappen vanwege een schouderblessure. Ook Anne-Wil zou starten, maar zij heeft pech gehad door in een training haar schouderblad te breken. Een spoedig herstel gewenst dames!

Al met al was het weer een geslaagd wedstrijdweekend, waarin mooie resultaten behaald zijn. Op naar de volgende koersen!

Met dank voor de foto's aan: Dieuwke Kalsbeek, Peter Bosman, Johan Arling, HP Wielerfotografie en Marcel van de Meulengraaf.