kerspelen

Vandaag stond het OWC Cannondale - Ten Tusscher Ladies Cycling Team aan de start van de Wadro Ronde van de Kerspelen. Al om zeven uur vanochtend werd er verzameld en na twee uur (half slapend) gewacht te hebben, kon er eindelijk plaats worden genomen in het startvak.

Het zou een onrustige koers worden. De vele bochten en het gestuiter op een lange kasseienstrook waren alles behalve ideaal.
Meteen vanaf het begin werd er zenuwachtig gereden. De dames hadden moeite om voorin het peloton te komen, en waren in het begin vooral halverwege of achteraan te vinden. Een valpartij aan het begin van de koers, zorgde ervoor dat Marleen helaas al vrij snel het peloton kwijt was. Gelukkig valt voor haar de schade mee. Haar tijdrittraining heeft ze wel weer gehad, want wat reed ze hard om weer terug te komen! Helaas werd ze samen met Violinde na 35 kilometer uit de wedstrijd gehaald, omdat de achterstand met het peloton te groot werd.

Liesanne en Lonneke reden mooi mee, maar toen het peloton weer op het lint ging, werden ook zij (na ongeveer 55 kilometer) door de bezemwagen gepasseerd.
Rixt, Lisanne en Linda waren ondertussen mooi naar voren opgeschoven en reden goed mee. Helaas werden Linda en Lisanne vlak voor de finish uit de koers gehaald, waardoor alleen Rixt de wedstrijd uit reed met een verdienstelijke 83e plaats. Knap werk Rixt!

Gerald en Jan weer bedankt voor de goede begeleiding en speciale dank aan Maarten, die op geslaagde wijze de rol van verzorger invulde.