Oldenzaalse Wieler Club

Criterium Mettmann

Op zaterdagochtend vertrokken Suzanne en Rixt richting Mettmann, Duitsland om daar een criterium te rijden. Eenmaal aangekomen in Mettmann was parkeren toch een grotere uitdaging dan dat we gedacht hadden. Nadat we het parcours eerst per auto verkend hadden kwamen we tot de conclusie dat dichtbij parkeren niet echt mogelijk was (of wij hebben deze plek gemist). Nadat we uiteindelijk een parkeerplek gevonden hadden moesten we weer opzoek naar de start. Uitdaging nummer 2, want de eerste kilometer op de fiets ging alleen maar verder van de start af. Gelukkig kwamen we hier snel achter en waren we ruim op tijd bij de start. 

Het rondje was 1200 meter lang met zo’n 20 hoogtemeters per rondje. Na de eerste bocht een korte steile helling van zo’n 12% en het stuk voor de finish liep ook weer omhoog (zo’n 350 meter). 

Toen we aan de start stonden, zagen we dat Esmeralda er ook was. Daarnaast stonden hier tot onze verbazing ook de senioren mannen. Deze zouden kort na ons vertrekken, wat betekende dat we onze wedstrijd een soort van samen reden met de mannen. Dit resulteerde in een uit elkaar gevallen peloton (van de dames) met een paar dames die meereden met het peloton en wat losse groepjes daarachter. Het klimmetje maakte het rondje zwaar en we voelden dat onze benen toch nog niet helemaal hersteld waren van afgelopen koersweekend. Jammer genoeg moesten we hierdoor het peloton laten gaan, maar zijn samen doorgereden. Met nog 2 ronden te gaan sloten twee andere dames bij ons aan. Het was niet helemaal duidelijk hoeveel dames er nou eigenlijk voor ons zaten en dus om welke plaats we zouden gaan sprinten. Suzanne ging als eerste de laatste bocht door en Rixt kon hier helaas niet lekker doorrijden vanwege de andere dames. Helaas waren de andere dames ons te snel af en wonnen de sprint. Achteraf bleek dat we om plek 2 en 3 hebben gesprint en daardoor dus net naast het podium eindigden. Een mooie 4de plek voor Suzanne, een 5de plek voor Rixt en een 8ste plek voor Esmeralda.

 

Het was een mooie oefening voor de clubcompetitie volgende week! Dan zullen we starten in de Grote Prijs Toyota Mengelers in Bocholtz, Limburg.

Rixt Hoogland