Clubcompetitie en criterium

Zondag 22 mei is de 3e clubcompetitiewedstrijd gereden tijdens de Omloop der Kempen. Het OWC damesteam stond aan de start met rijdsters: Linda de Croon, Laurian Heijerman, Rixt Hoogland, Andrea van Loo, Marleen Stoel, Maris Winter, Marjolein Stegeman en (top)begeleidingsteam Gerald Braamhaar, Jan Roesthuis en Willy Wissink.

Het parcours was mooi, maar de weg kende een aantal verraderlijke stukken met o.a. klinkerbochten en onverwachte vluchtheuvels die in combinatie met de regen nare valpartijen opleverden. Na zo'n 10 kilometer waren bij de eerste valpartij Linda en Rixt betrokken, met schrammen en kleerscheuren wisten zij toch na een snelle wielwissel door Gerald nog door te rijden.

Na de grote ronde van 22km en eerste kleine ronde van 10km waren er wederom een aantal valpartijen waar alleen Andrea en Marjolein de aansluiting met het peloton nog konden halen. Rond 50 en 60km moesten Marleen, Mariska, Laurian en Rixt de koers verlaten.

Dat Andrea van Loo "van 't Harde" zichzelf zo voorstelt is helemaal kloppend na haar sterke optreden tijdens het Districtskampioenschap en ook in deze omloop finishte ze veilig in het peloton na 90 kilometer. Marjolein finishte daar vlak achter in een eindsprint van de groep achtervolgers.

Zaterdag 21 mei werd de Wielerronde van De Wijk gereden door Linda de Croon, Linda Scholten, Suzanne de Lange, Liesanne Lobenstein en nieuw lid Lonneke Groote Haar. De dames waren enthousiast over de mooie ronde waar Suzanne sterk finishte op plek 11, Linda de Croon op plek 32 en Liesanne plek 38.

~Marjolein Stegeman~