Criterium en clubcompetitie

Dit weekend stonden er 2 wedstrijden op het programma.
Zaterdag hebben Suzanne en Linda een criterium in Oud Vossemeer gereden. Het was een hele rit om er te komen en de organistatie vond het erg leuk dat we vanuit Twente helemaal naar Zeeland kwamen gereden.
Eenmaal bij de start bleek dat enkele toppers ook hadden bedacht om hier te rijden en het ging dan vanaf het 2e rondje ook erg hard en er ontstond al snel een kopgroep, met daar een groepje erachter en daar weer achter de groep waar Suzanne en Linda inzaten. Suzanne wist nog de sprint van dit groepje te winnen en werd dan ook 18e, Linda werd 27e.
Beide konden terug kijken op een uiteindelijke leuke wedstrijd in een wedstrijd.

Zondag zijn we met 8 rensters afgereisd naar Lierop, voor de eerste clubcompetitie van dit seizoen. Voor de meesten van ons was dit zelfs hun allereerste wedstrijd in het damespeloton (Violinde, Marjolein, Liesanne, Rixt en Laurian). Iedereen stond dan ook met eigen verwachtingen en doelen aan de start van de wedstrijd en de zenuwen waren bij iedereen dan ook merkbaar.

Om half 2 was de start en kon de wedstrijd eindelijk beginnen. Liesanne was helaas bij een valpartij betrokken en moest dan helaas snel daarna ook al de koers verlaten. Het was te merken dat het voor iedereen weer even wennen is in het peloton en er werd dan ook veel geremd, wat voor de nodige valpartijen zorgde, Marleen, Violinde en Marjolein zaten even later helaas ook achter een valpartij en konden daarna niet meer terugkomen in het peloton.

Daarvoor reden Laurian en Linda in een groepje dat nog enkele keren wist terug te keren in het peloton, maar uiteindelijk toch de aansluiting miste. Helaas werd na 85 kilometer deze hele groep uit koers gehaald. Suzanne en Rixt zaten al die tijd nog netjes in het peloton, ondanks de vele valpartijen, in de laatste ronde was er helaas weer een valpartij, waardoor Rixt niet meer aan kon sluiten in het laatste groepje in koers en uiteindelijk werd ingehaald door de bezemwagen, helaas ook een DNF voor Rixt, maar wat heeft ze knap gereden haar eerste wedstrijd. Suzanne wist uiteindelijk netjes 72e te worden.

Iedereen kan terugkijken op een leerzame dag en we gaan de volgende wedstrijd weer in met een beetje meer ervaring. Via deze weg willen we ook de begeleiding bedanken voor de super ondersteuning voor vandaag!

Linda de Croon