Oldenzaalse Wieler Club

Informatie

In de regio Twente/Overijssel wordt er momenteel op het gebied van wielrennen weinig aangeboden voor vrouwen. Vandaar dat er binnen OWC het idee ontstond om een vrouwenploeg op te richten. De ploeg is opgericht in 2016 en neemt samen deel aan KNWU-wedstrijden deel te nemen.
 
De ploeg is opgericht voor amateur- en elite-vrouwen. Ook junior vrouwen mogen aansluiten, maar zij zullen gedeeltelijk hun eigen wedstrijdprogramma afleggen. Voor deelname aan de clubcompetitie en voor de gezamenlijke trainingen mogen zij zich aansluiten bij de ploeg.
 
Vanuit de KNWU worden de volgende wedstrijden georganiseerd:
Criteriums: Hiervoor kun je je vrij inschrijven. (Amateur/Elite/Belofte)
Tijdritten: Soms vrij inschrijven, soms moet dit in ploegverband. (Amateur/Elite/Belofte)
Clubcompetitie: Een competitie georganiseerd voor clubrensters. De clubcompetitie bestaat uit criteriums, omloopjes, klassiekers, tijdritten, zowel eendaagse als meerdaagse wedstrijden staan er op het programma van de clubcompetitie. In ploegverband kun je hieraan deelnemen. (Junior/Amateur/Elite/Belofte)
UCI Topcompetitie: Dit zijn veelal klassiekers (eendaagse en meerdaagse). Deelname kan alleen in ploegverband. (Elite/Belofte)
 
Afhankelijk van het aantal rensters dat beschikbaar is bij de ploeg en van het niveau dat zij hebben, zal er een wedstrijdprogramma worden opgesteld. 

Om wedstrijden te kunnen rijden, heb je een licentie nodig. Deze moet je aanvragen via de KNWU-website. Voor het aanvragen van een licentie is het verplicht dat je een sportkeuring hebt gehad. Vergeet niet om ook een chip te regelen, want die is verplicht tijdens wedstrijden.