Oldenzaalse Wieler Club

Wielerweekend 1 en 2 april

De eerste wielerklassieker van het nieuwe seizoen: Noord-West Overijssel.
Normaal een windkoers, vandaag niet. Na een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan Nico van de Vegte werden de renners losgelaten. Na 60 km was voor Marnick de koek op. Nadat het vorige week nog niet zeker was of hij kon starten toch tevreden. Weer een wedstrijd zonder pijn, top, op naar volgende week.
Matthijs Varweg reed een zeer attente wedstijd en probeerde in de laatste 2 km samen met een andere renner uit de greep van het peloton te blijven, helaas werden ze door een jagend peloton in de kraag gegrepen.
Voor Stan was de wedstrijd na 35 km ten einde. 
Tot dat moment reed hij een sterke wedstrijd en kon zich goed handhaven in het peloton. Een redelijk zware val partij bleek zijn waterloo. Een losse tand, schaafwonden in het gezicht en op de heup. Even bij de dokter en tandarts geweest en de eerste berichten zijn gelukkig minder verontrustend. Klasse gereden Stan, Marnick ,en Matthijs.
 
Vandaag zondag reed Matthijs een criterium voor de nieuwelingen in Oploo. Er waren veel premie sprints en 1 renner ging er van tussen.Matthijs gooide alles op de eindsprint van het peloton en die won hij, een mooie 2e plek.