Oldenzaalse Wieler Club

Nieuweling Matthijs Varweg wint Herforder Frühjahrspreis

Voor Matthijs en Marnick geen trainingswedstrijd in Enter maar een wedstrijd in Herford.
Het zonnetje begon al lekker te schijnen toen we in Herford aankwamen. Na het zoeken van een parkeerplaats(gelukkig mochten we de auto bij een lieve dame achter het huis neerzetten vlak bij de finish) konden we het rugnummer ophalen.
Na de eerste verkenning was het wel duidelijk. Een redelijk zware omloop met een langere klim, een snelle afdaling net voor de finish en de finish bergop.
In totaal circa 30 nieuwelingen aan de start en Matthijs en Marnick op de eerste rij. Na de start was het direct koers. Na de eerste ronde waren er al 10 renners die het hoge tempo niet konden volgen.
Matthijs en Marnick reden zeer attent en bijna de hele wedstrijd werd er voorin mee gereden.
Doordat er ook een wedstrijd voor u 13 en u 15 werd verreden was het soms een beetje rommelig, maar op het klimmetje werd alles uit elkaar gereden en bleven de sterkste renners bij elkaar. Na een poging van Matthijs om alleen weg te rijden, bleef het rennersveld bij elkaar.  Marnick probeerde het ook maar dit lukte ook niet.  Met nog 2 rondes voor de boeg werd alles gezet op de sprint van Matthijs.  De Laatste ronde alles nog bij elkaar, met een laatste krachtsinspanning rijdt Marnick, Matthijs naar voren en kan Matthijs vanuit een 4e positie de sprint beginnen. Op het juiste moment komt Matthijs naar voren en wint hij zijn eerste wedstrijd in het tenue van OWC Oldenzaal.Een mooie wedstrijd met 2 tevreden renners. Matthijs met zijn winst en Marnick met zijn gereden wedstrijd.
Op naar de eerste klassieker in Nederland. Noord West Overijssel op 1 April(geen grapje).
 

Klik hier voor een filmpje van de wedstrijd.