Oldenzaalse Wieler Club

Rijssen, Nacht van Hengelo en Rijen

Ronde van Rijssen
 
Met Daan, Roy, Jasper, Tom en ik (Leon) stonden we met vijf OWC'ers aan de start. Bij de startloting moest ik helaas helemaal achteraan sluiten en dat was op dit bochtige rondje niet ideaal. Gelukkig had ik een uitstekende start en zat ik na drie ronden al voorin het peloton. Gedurende de koers reden er af en toe een paar renners weg, maar door het hoge tempo was het moeilijk om weg te rijden. Ook ik heb regelmatig geprobeerd weg te rijden, maar zonder succes. Daan reed ook goed voorin maar het was hem ook niet gegund. Met nog een ronde of vijf te gaan wist ik samen met twee andere renners weg te rijden en ik dacht dat dit de slag zou zijn, maar helaas werd er niet doorgereden. Bij het ingaan van de èèn-na-laatste ronde was het hele peloton weer bij elkaar. Wegrijden zat er niet meer in dus draaide het op een sprint. Ik zat veel te vroeg op kop, drie bochten voor de finish al, maar kon het tempo hoog genoeg houden. Voor de laatste bocht ging ik aan en ik dacht te gaan winnen, maar door een krom derailleurpad sprong mijn versnelling tandjes lichter waardoor ik snelheid verloor. Op de streep werd ik uiteindelijk met een verschil van 0.016 seconden geklopt. Aan de ene kant erg blij met de tweede podiumplek binnen een week, maar toch ook jammer dat ik de overwinning met zo'n miniem verschil misloop. Daan wist nog naar een nette 15e plek te sprinten. Tom, achteraan gestart, kreeg het met nog drie ronden te gaan moeilijk. Roy en Tom moesten helaas de strijd op het zware parcours helaas al eerder staken.
 
Uitslag OWC'ers
Leon 2e
Daan 15e
Tom W. 30e
Roy R. 48e
Jasper DNF
 
Nacht van Hengelo
 
Op vrijdag 3 juni stond de Nacht van Hengelo op het programma. In de gecombineerde elite/amateur-koers stonden er maar liefst 13 OWC'ers aan de start. Vanaf de start werd er direct erg hard gekoerst. Vooral Daan, Rens, Rob, Michiel en ik (Leon) waren regelmatig voorin te vinden. Rens en vooral Daan hebben een aantal keer geprobeerd weg te springen, maar het peloton liet niet begaan. Door de hoge snelheid (een gemiddelde van maar liefst 46km/h) was het ook moeilijk om weg te komen. Halverwege de koers reden er drie renners weg en in het peloton werd er naar elkaar gekeken, waardoor deze groep al snel bijna 40 seconden voorsprong kreeg. In het peloton waren diverse renners die alsnog probeerden weg te rijden, maar niemand kwam weg. Na zo'n driekwart koers reed ik samen met twee andere renners weg en we kregen een gaatje. De samenwerking was goed en we liepen iets in op de kop. Later sloten er nog vijf renners bij ons aan en de kloof naar de kop werd snel kleiner. Met nog een ronde of acht te gaan was alles weer samen en ontstond er een kopgroep van 11 man. De samenwerking was niet echt goed en hierdoor kregen in de finale vier renners een kleine voorsprong. Bij mij was het beste er wel af en ik kwam helaas niet meer vooraan. Uiteindelijk eindigde ik op een achtste plek. In het peloton, dat twee ronden eerder al moest afsprinten, wisten Rens (17e) en Rob (22e) nog netjes voorin mee te sprinten.
 
Uitslag OWC'ers
Leon 8e
Rens 17e
Rob 22e
Daan 32e
Wietse 34e
Erik 36e
Jeroen 40e
Roy R. 41e
Michiel 45e
Robert DNF
Tom W. DNF
Patrick R. DNF
Roy K. DNF
 
Ronde van Rijen
 
In Brabant stond ik (Leon) aan de start van de gezellige Ronde van Rijen. Met slecht een renner of 45 aan de start een relatief klein deelnemersveld en dat was ook te merken tijdens de koers. Er werd veel naar elkaar gekeken en de koers was lastig te controleren. Ik had ook een slechte dag dus heel veel meer dan volgen en meespringen zat er niet in. Meerdere malen was ik met een groepje vooruit, maar telkens viel het weer stil. In de finale reden drie renners weg en ik zat net te ver om direct te reageren. Ik deed nog een poging om er naartoe te rijden, maar met mijn slechte benen kwam ik niet dichterbij en besloot me weer in te laten lopen door het peloton. Direct daarna reden er twee renners weg. Samen met een andere renner wist ik hier nog aan te sluiten en reden we voor plek vier, want het peloton was inmiddels gezien. Een poging om in de laatste ronde weg te rijden mislukte, want vlak voor de streep kwam er nog een renner overheen, waarmee ik uiteindelijk vijfde werd. Een wat teleurstellende uitslag, maar als ik van te voren wist dat ik een slechte dag had, dan had ik voor deze uitslag getekend.
 
Leon Strötker