Oldenzaalse Wieler Club

Ronde van Hardenberg

De ronde van Hardenberg werd dit jaar onder zomerse omstandigheden verreden. Een groot verschil met vorig jaar toen buien voor een slagveld zorgden en slechts een handvol renners de finish bereikten. Ook dit jaar werd de wedstrijd verreden in de woonwijk de Marslanden: een rondje met veel asfalt en stukken met klinkers die weinig voor asfalt onderdoen. Kortom, een snel rondje.
 
De amateurs kwamen met een grote groep naar Hardenberg: Wietse, Rob, Daan, Harm, Roy K., Erik, Martijn V., Rens, Tom W. en Roy R. Patrick Grunder, Andre Bekker en Simon reden mee bij de sportklasse/masters in de wedstrijd voor de amateurs. Om half 8 werden we weggeschoten en direct lag de snelheid hoog. Naar voren opschuiven was daardoor niet eenvoudig. Harm, Wietse en Martijn wisten echter wel goed voorin te raken en zich daar te handhaven. Ondanks de goede omstandigheden waren er toch een aantal valpartijen. Wietse lag er helaas na 40 minuten ook bij en moest daardoor de wedstrijd staken. Hij schreef later dat ‘het gevoel goed was’, maar we gaan er maar vanuit dat hij hier wat anders mee bedoelde dan zijn aanraking met het asfalt.
 
Harm was voorin actief bezig en deed een poging tot wegrijden wat helaas niet lukte. Al vroeg in de wedstrijd wisten twee sterke renners wel te ontsnappen uit het peloton. Door hun goede samenwerking en het gebrek daaraan in het peloton wisten zij weg te blijven en zelfs het peloton te dubbelen. Het peloton mocht daardoor, een beetje onverwacht, 5 ronden voor het einde gaan sprinten voor de derde plaats. Onze sprinters waren op dat moment niet helemaal voorin te vinden, maar Harm wist er toch een nette 6e plek uit te halen. Rob eindigde daarachter ook binnen de top tien op een 9e plek.


 
Martijn deed ons verbazen met zijn goede optreden, aangezien hij vaak pas in augustus zijn winterkilo’s kwijt is en in vorm begint te raken. Wel stond zijn vriendin hem voor het eerst aan te moedigen en misschien deed dit niet alleen zijn hart sneller kloppen maar ook zijn benen sneller ronddraaien? Hopelijk voor Martijn staat ze er volgende week met het DK ook... Ook Rens, Tom en Roy wisten nog binnen de top 20 te eindigen. Daan mengde zich niet in het gedrang van de sprint en kwam achterin het peloton over de finish. Erik had een mindere dag en deed, zoals hij zelf zei, dienst als bezemwagen. Voor Roy K. ging het wat te hard en hij reed de wedstrijd niet uit.

Uitslag sportklasse/masters 40+:
1. Mirgo Koehorst
2. Arjan Seunninga
3. Jeroen Jansman
(OWC'ers)
7. Andre Bekker
23. Patrick Grunder
51. Simon van der Neut

 
Uitslag amateurs:
1. Ruben Tolkamp
2. Arjen Bos
3. Pim van den Berg
4. Rochéz Harbers
5. Joost Arentsen
6. Harm Wantia
7. Gerco van de Beek
8. Teun Flint
9. Rob van den Berghe
10. Colin Bolle
(overige OWC’ers)
14. Martijn Venterink
17. Rens Moorman
18. Tom Wensink
20. Roy Roesthuis
36. Daan Steffens
37. Erik Heijdens
DNF Roy Koning ter Heege