Oldenzaalse Wieler Club

Ronde van Etten-Leur en Varsseveld

Ondanks dat hij wekelijk klaagt over slechte benen rijdt Leon bij uitzondering niet in de top 10 en heeft al enkele keren op het podium gestaan. Zijn goede optredens in de criteriums bleef ook de Tubantia niet onopgemerkt en ze schreven een leuk stuk over hem. Toch wilde hij ook eens op de hoogste trede plaatsnemen en in Etten-Leur lukt hem dit! Hieronder kan je zijn wedstrijdverslag lezen.

Ook de andere amateurs rijden uiteraard wedstrijden en weten goede resultaten neer te zetten. In Eibergen eindige Rob helaas net naast het podium op een 4e plek. De amateurs kent een grote groep docenten en samen wisten zij Rob naar een derde plek te helpen op het NK Docenten.

Uiteraard lieten we ons goed zien in de interclubcompetitie. Vrijwel de hele competitie heeft Harm bovenaan gestaan, maar Rob naderde in de voorlaatste wedstrijd tot op slechts 7 punten. In de laatste wedstrijd hielden Rob en Harm elkaar dan ook nauwlettend in de gaten. Helaas voor Harm bleek Rob hem toch de baas te zijn in de sprint en wist zo in de laatste wedstrijd de koppositie over te nemen en de interclubcompetitie te winnen. Complimenten aan de organisatie en we kijken al weer uit naar volgend jaar!

Ronde van Etten-Leur
 
Om 15.00 klonk het startschoit voor 52 ronden koers. Met 80 kilometer en maar liefst 11 bochten per rondje beloofde het een zware koers te worden. Door de vele bochten verwachtte ik eigenlijk dat het snel uit elkaar zou vallen. Hoewel aan de achterkant de deur wagenwijd open stond, bleef de kop van het peloton toch best lang samen. Er waren wel enkele pogingen, maar het duurde lang voordat er definitief een groep weg reed. Ongeveer halverwege koers reden er drie renners weg. Ik zag het gevaar en sprong er direct naar toe en wist na een ronde achtervolgen aan te sluiten. De samenwerking was goed en we reden al snel een flinke voorsprong bij elkaar, dus het was al vroeg duidelijk dat we voor de overwinning gingen rijden. Ik was niet helemaal zeker of ik de sterkste was van ons vieren en daardoor hoopte ik dat er niet veel aanvallen zouden komen. Enigszins verrassend volgde er geen aanval en in de laatste ronde werd er ook niet meer doorgereden. Ik zette mij in het laatste wiel en wachtte op de laatste bocht, want ik wist dat ik hier als eerste door moest komen. Vlak voor de laatste bocht werd de sprint al in gang getrokken en door het nemen van veel risico kwam ik hier als eerste doorheen. In de laatste rechte lijn kwam er niemand meer in de buurt en zo wist ik eindelijk mijn eerste overwinning van dit seizoen te behalen.

Leon Strötker
 
Ronde van Varsseveld
 
De vooruitzichten waren niet best want het had al de hele dag geregent. Toch trokken 4 amateurs richting Varsseveld om hun krachten te meten. Het parcours lag er nat bij maar de lucht klaarde op en het beloofde een mooi een mooi avondje koers te worden. Toen het startschot klonk was het droog en we hebben geen regen meer gehad. Het was vanaf het begin een harde koers en ontsnappen was onmogelijk.Helaas moesten Patrick Reinders en Andre Bekker de strijd voortijdig staken. Patrick wegens een blessure aan zijn rug en Andre vanwege materiaal pech.
 
Met Patrick Grunder en Leon Strötker dus nog twee OWC-amateurs in koers en ze reden sterk van voren mee. Leon gaf aan zich goed te voelen en hij hoopte op een eindsprint en Patrick probeerde Leon hierbij te helpen. Ondanks nog een paar pogingen in de laatste ronden werd het, zoals gehoopt, toch een massasprint. Leon sprintte naar een knappe derde plaats en Patrick werd nog mooi 14e. Het bewijst weer eens dat Leon in goede vorm is en dat het een gevaarlijke man is om mee aan te komen! Klassse!

Patrick Grunder