Oldenzaalse Wieler Club

Dronten en Steinfurt

Zondag 10 april. Rund um Steinfurt staat op het programma. Nadat gisteren al een aantal renners (Daan, Rob, Tom, Wietse Jasper & Patrick) de koers in Dronten opzochten, was het vandaag de beurt aan Harm, Roy, Tom, Patrick (masters) en ikzelf. Jawel, opnieuw stonden de coureurs Patrick en Tom aan de start.
De trainingskoersen waren gedaan en de benen stonden op spanning. Het was een mooie dag om een wedstrijd te rijden. En daar dachten 230 andere renners hetzelfde over!
 
In de openingsfase was het even aftasten hoe de wind stond. Achterop het parcours ligt het bekende open stuk, waar het lelijk hard kan waaien. Vandaag viel het mee met de wind en kon je in de buik van het peloton makkelijk meekomen. 
Naarmate het rondebord aftelde, begonnen mijn benen het klimmetje steeds minder te waarderen. Gelukkig was ik niet de enige. We reden elke ronde langzamer die klim op. Wegrijden op de klim had ook weinig zin, aangezien het peloton met een rotgang de afdaling inging en bijna elke vluchter opslokte. Echter weerhield dit ex-OWC’er Jelle Johannink er niet van om 70km in de kopgroep mee te zitten. Chapeau Jelle! Harm, die zichzelf voor de start kenmerkt als niet-klimmer, reed verrassend sterk omhoog. We reden de hele wedstrijd bij elkaar in de buurt, redelijk voor in het peloton. Roy en Tom zaten daar vlak achter. De Duitse spreker maakte kenbaar dat het de “letzte Runde” was. Alles was weer bij elkaar en we konden ons opmaken voor een massasprint. Door de hoge snelheid in de laatste afdaling was de chaos compleet. We finishten in de buik van het peloton. De definitieve uitslag laat nog even op zich wachten.
Al met al was het een mooie dag. We kunnen weer positief naar de volgende wedstrijden toeleven. Volgende week staat de omloop van Kleine Hein op het programma en zullen we ons weer laten zien.
 
Rens Moorman