Oldenzaalse Wieler Club

OWC'ers succesvol op het DK

Na een afwezigheid van 5 jaar werden de districtkampioenschappen Oost dit jaar weer in Groot Agelo verreden. De OWC heeft de organisatie ervan op zich genomen en kon daarbij rekenen op de inzet van veel vrijwilligers uit eigen club, maar ook van andere clubs uit het district Oost. Ondanks een paar buien was het een geslaagde dag, met ook sportieve successen voor OWC’ers. Want de terugkeer van het DK in Groot Agelo zorgde ervoor dat veel OWC’ers gemotiveerd aan de start stonden en zich graag van voren wilden laten zien op hun trainingsgebied. Dit heeft dan ook geleid tot overwinningen: Martijn Venterink en Lars Olde Meierink wisten te winnen bij respectievelijk de amateurs en de junioren. Verder waren er ereplaatsen voor Roy Roesthuis (4e) bij de Masters 30+ en Lars Loohuis (5e) bij de nieuwelingen.
 
Hieronder een aantal wedstrijdverslagen uit de verschillende categorieën:
 
Amateurs (verslag door Martijn Venterink)
 
Na een aantal keren op verkenning te zijn geweest, was het zo ver op Tweede Pinksterdag: het districtkampioenschap (DK) Oost. Na een geneutraliseerd rondje, moesten wij nog 9 rondjes over het glooiende parcours rond Agelo afleggen. Gezien het een thuiswedstrijd was, moest er natuurlijk altijd iemand mee zitten in de ontsnapping.  Een vooraf geplande coupe om het op de kant te gooien met alle aanwezige OWC-ers was niet gelukt. 
 
Een paar korte ontsnappingspogingen (o.a. door Wietse natuurlijk(!)) liepen op niks uit. Harm zou zich sparen tot de laatste ronde om daar zijn slag te slaan. Echter kon Harm zijn PK’s (zoals gewoonlijk) niet onder controle houden. Een kopgroep werd gevormd met Harm en nog aantal andere sterke renners. Iets later reed er nog een enkeling naar toe. Rob hield zich in en besloot om in het peloton te blijven en al zijn troeven op een mogelijk sprint te zetten. Toen ik (Martijn) de kopgroep weg zag rijden kon ik het niet laten er naar toe te rijden gezien mijn benen goed voelden en het naar mijn inziens wel een sterk groepje was. Uiteindelijk werd een groepje van 8 renners gevormd. De eerste paar beurten op kop van de kopgroep waren zwaar maar daarna liep het redelijk makkelijk. Onze ploegleider Koeno M. schreeuwde langs de kant dat Harm en ik minder op kop moesten komen, dus sloeg ik her en der kort een beurtje over. 
 
De laatste ronde werden er nog meerdere demarrages geplaatst. Ik kon echter goed in de wielen mee glippen. Harm reed vervolgens nog op zijn Harms erg hard op kop om de boel goed bij elkaar te houden (waarvoor een diepe buiging)! In de laatste kilometer werd de sprint ingezet en kon ik vervolgens, tot mijn grote verbazing (!!), over iedereen heen komen. Eerste keer podium en gelijk op de beste plek!  


 
Harm werd nog 6de en een minuutje daar achter was Rens weggereden uit het peloton en reed nog naar een 10de plek! Rob en Leon kwamen op een 17de en 18de plek binnen.  Lars verraste zichzelf nog toen hij opeens 2de van de sportklasse bleek te zijn, ook podium voor dit nieuwe aanstormde (en bierdrinkende) talent!
 
Bedankt voor alle aanmoedigingen en proost!

Junioren (verslag door Lars Olde Meierink)

Maandag 2e Pinksterdag werd het DK gehouden op een mooi parcours rondom Agelo. Het rondje was 6 km met daarin een mooi vlas oplopend stuk. Vanaf 6 uur 's ochtends waren er vele vrijwilligers druk om het mogelijk te maken voor ons een geweldige wedstrijd te organiseren. 
 
Om 3 uur klonk het startschot voor de Junior-mannen en 2 minuten later startten de Junior-dames. Bij de jongens zat het tempo er gelijk goed in. In de eerste 2 ronden werden en zo'n 15 vluchtpogingen gedaan die allemaal werden gepareerd. Lars olde Meierink zat bij veel aanvallen mee maar kwam helaas niet weg. Toen het na 2 ronden bij de doorkomst in Agelo stilviel kon iedereen terug bij elkaar komen en kwam er 3 mannen van OWC op kop om tempo te maken. Helaas duurde dit niet lang want daar was de volgende aanval alweer. Bij de 3e doorkomst was alles weer samengekomen en glipte Lars olde Meierink er op een sluwe manier tussenuit. Hij kreeg 2 medevluchters met zich mee en werkten goed samen. Achter hen werd er hard gereden en renners probeerden de sprong naar de kopgroep te maken. Daardoor ontstonden er 2 grote groepen van 15 renners achter de kopgroep van 3. Helaas zaten Jermo, Lars de Bot, Tim en Rick in de laatste groep. De kopgroep werkte goed samen en het gat groeide elke ronde.In de laatste ronde was het overduidelijk dat de winnaar in de 
kopgroep zou zitten en hiervoor zou gesprint gaan worden. In de laatste rechte lijn naar de finish zat Lars strak op het wiel van Yannick Vrielink, die bekend staat om een sterke sprint. Met nog 50 meter te gaan springt Lars uit het wiel en kan 5 meter voor de streep zijn wiel langs het wiel van Yannick drukken. Er ontstaat erg veel ontlading en hij wordt van alle kanten gefeliciteerd en omhelst. Jermo weet zich naar een nette 17e plaats te
sprinten en Tim daar vlak achter 20e. Lars de Bot heeft veel moeten geven in de dagen ervoor en finisht toch netjes in de groep bij Jermo en Tim.


(Klik op bovenstaande foto voor meer foto's van de junioren)
 
Een geslaagde dag met een mooie overwinning

 

Masters 30+ (verslag door Roy Roesthuis)
 
Bij een temperatuur van maar liefst 3 graden mochten
wij om 8 uur het spits afbijten. De OWC was met een tiental renners goed vertegenwoordigd in deze categorie. Ik wist dat er een handvol sterke renners zou starten en zat daarom vanaf de start vooraan zodat ik kon reageren op aanvallen. Bij het opdraaien van de Hezebergweg trok de NL kampioen (Masters 30+) direct goed door. Ik zat in zijn wiel en in de afdaling bleek tot mijn verbazing dat we met vier renners al een klein gaatje hadden. Het tempo werd daarom opgevoerd en door het afstopwerk van de andere OWC’ers in het peloton konden wij over een aantal rondes onze voorsprong gestaag uitbouwen. 

 
Het werd al snel duidelijk dat ik met drie sterke mannen in de kopgroep zat: er werd goed gedraaid en iedereen deed zijn beurten op kop. Aanvalspogingen uit het peloton werden keurig de das om gedaan door ploeggenoten (hoorde ik later) en zo konden we wegblijven. Ik wilde niet gokken op een sprint en probeerde in de laatste ronde nog tot twee keer toe te ontsnappen. Ook de anderen deden pogingen maar we konden elkaar telkens terughalen. Dus draaide het helaas toch op een sprint uit waarbij ik, zoals ik al vreesde, de anderen voor moest laten gaan en op een 4e plek naast het podium belandde.
 
Op zich dus een net resultaat, maar ik ben toch teleurgesteld dat ik er geen podiumplek uit wist te halen; mede doordat de andere OWC’ers achter me goed werk hebben verricht. Ploeggenoten bedankt en volgend jaar wellicht beter (dan hebben we ook Harm erbij!).

E/B en amateur vrouwen (door Marleen Stoel)
 
Tweede pinksterdag waren de districtskampioenschappen in Groot Agelo. Een thuiswedstrijd op een mooi parcours met aanwezige wind en heuveltjes. Na anderhalve ronde had ik samen met zes anderen een voorsprong op het peloton, welke in de opeenvolgende rondes verder uitliep. Helaas moest ik zo'n 15 km voor de finish de kopgroep laten gaan... Desondanks ben ik tevreden over de koers en trots op mijn ploeggenoten die sterk hebben gereden!


Fotoalbums Elite en amateur dames en Elite mannen:
Album 1
Album 2Klik hier voor foto's van de nieuwelingen