Oldenzaalse Wieler Club

Tour de Himmelfahrt

Ongeveer 1,5 week geleden hebben we met een paar man van de ploeg een prachtige meerdaagse gereden in Denemarken. Aan de start stonden Jermo, Hidde, Sam en ik, ook Lars Loohuis was er maar die kon nog niet deelnemen vanwege de sleutelbeenbreuk.

Op dag 1 stonden er direct 2 wedstrijden op het programma. In de 1ste wedstrijd had Hidde helaas al vroeg in de wedstrijd pech met een lekke band waardoor hij de hele wedstijd heeft moeten achtervolgen en op achterstand binnen kwam. Hij finishte in de groep samen met Jermo die na iets meer dan half koers het peloton moest laten gaan. Sam moest helaas al eerder in de koers het peloton laten rijden. Etappe 2 was een klein rondje die wij 14 keer hebben moeten rijden. Het was letterlijk de hele tijd bultje op en weer af. Sam moest helaas na ongeveer 10 rondes het peloton laten gaan en werd net niet gedubbeld. Jermo, Hidde en ik zaten allemaal in het peloton.

Op dag 2 was er een tijdrit en nog een rit. In de tijdrit moest Sam als eerst van start, hij was zelf niet helemaal tevreden met zijn tijd maar toch heeft die het netjes gedaan. Jermo moest na Sam van start en ook hij was niet tevreden met zijn tijdrit, uiteindelijk was die 1 seconde sneller dan Sam. Daarna was Hidde aan bod die eigenlijk voor het eerst een tijdrit reed en direct een nette tijd neer heeft gezet. Ik zelf was als laatst en zette de snelste tijd van ons neer. In de 4de etappe moest Sam helaas het peloton opnieuw laten gaan, na deze etappe heeft die helaas besloten de laatste dag niet meer van start te gaan omdat het allemaal niet echt mee zat. Jermo, Hidde en ik zaten in het peloton, ik ben zelf nog in de aanval geweest maar terug gepakt. In de finale van deze etappe hebben eigenlijk voor het eerst echt als team samen gewerkt. Samen werken om van voren te zitten en in de finale heb ik Jermo helemaal naar voren gereden en de sprint aangetrokken waardoor hij nog 20ste kon worden in de sprint. Dit was wel heel grappig voor ons want waar wij dit al best bijzonder vonden kwamen we te rijden naast een sprinttrein van een Deense ploeg van ruim 8 man, deze mannen keken ons ook echt aan van wat komen jullie hier doen?

De laatste dag was de Kingsstage. In het begin werd deze wedstrijd enorm gecontroleerd door de ploeg van de leider van het algemene klassement. Er waren 6 man weg gereden en ik besloot om daar heen te springen, in mijn eentje aan kunnen sluiten bij de kopgroep maar helaas gingen de renners elkaar aanvallen toen ik er net bij was. Hierdoor viel de kopgroep helemaal uit elkaar en werden we allemaal weer terug gehaald. Daarna gewoon weer aangesloten in het peloton. Toen de race eenmaal echt open brak op de klim kon ik nog aanhaken maar moesten Jermo en Hidde het peloton helaas laten gaan, zij zijn samen in een achterliggende groep gefinished. Ik begon me op begeven moment juist weer heel sterk te voelen en zat nog te denken aan een aanval in de finale, maar helaas 4 km voor het eind een klapband gekregen… Van wiel gewisseld maar helaas op achterstand binnen gekomen.

Buiten de racen om hebben we een hele gezellige tijd gehad met de ploeg. Altijd samen heen en terug rijden, ook Lars Loohuis kon hier alweer bij mee. Een hele mooie en gezellige tijd gehad met de ploeg en nu weer op naar de volgende koersen!