Oldenzaalse Wieler Club

Klimomloop Ulestraten

Afgelopen zondag stond de ploeg ook weer aan de start met de renners Lars Loohuis, Loek en ik (Lars de Bot). De start was al om 10 uur dus de mannen moesten vroeg in de auto op weg naar Limburg.

Het was een mooi rondje met 2 klimmen die onze mannen 10 keer moesten afleggen, alleen het stuk bij de finish en dus de finale was best gevaarlijk. Vanaf het begin moesten er renners lossen, omdat er goed werd doorgereden op de klimmen maar ook op het vlak.  In de 2de ronde moest Loek helaas lossen bij het peloton, hij heeft doorgereden met een groepje maar helaas was het in ronde 4 afgelopen.

Lars Loohuis en ik zaten goed in het peloton. In ronde 6 ontstond er een kopgroep van 10 man die niet meer werd terug gepakt dus werd het daar achter een strijdt om plek 11. In ronde 7 ging ik nog onderuit vlak na de finish door een domme fout van mezelf, gelukkig niks ernstigs en snel vanuit achter de auto terug kunnen keren in het peloton.

In de laatste ronde reed ik op de 1ste klim nog weg met een groepje van 4 maar helaas werden we op die brede weg daarna terug gepakt. Op de laatste klim moest Lars Loohuis helaas nog lossen waardoor die achter het peloton finishte op een 53ste plek. Ik zat wel in het peloton wat dus ging strijden om plek 11, niet teveel risico’s meer genomen en 33ste geworden.

Over algemeen goeie koers van iedereen en nu weer op naar volgende week ronde van Twente.

Lars de Bot