Oldenzaalse Wieler Club

23 t/m 25 juni 2017 - Hapert Acht van Bladel

 
Eindelijk is het weer zo ver, de Acht van Bladel. Een van de weinige meerdaagse wedstrijden voor junioren die volledig in ons land verreden wordt. OWC Oldenzaal reist naar een hotel in Brabant af met vijf renners en vier begeleiders. Het belooft een mooi weekend te worden.
Dit keer was ik (Jermo Hesselink) aan de beurt om een verhaaltje te schrijven uit eigen ervaring over de verreden koers. Helaas duurde deze koers voor mij niet lang. Ik moest in de eerste etappe (107KM) de strijd staken omdat ik op een te grote afstand van de kopgroep reed. De rest van de jongens daarentegen wist de finish de eerste dag wel te halen. Doordat er veel wind stond, er kasseien moesten worden gevreten en er verdomd hard werd gereden kwam het peloton versnippert binnen. Lars en Lars in een tweede groep, Hidde in een groep daarachter en Loek wist de bezemwagen knap voor te blijven met zijn groep. Kortom: na de eerste etappe heeft OWC nog 4/5 renners in koers. Echt hoog in het klassement stonden onze jongens nog niet, iedereen verloor helaas tijd op de top-20 van het klassement, maar alles is nog mogelijk! Om dit goed te maken confronteerde Jeroen (ploegleider) ons al lachend op het feit dat we toch nog bovenaan staan in een klassement…het boeteklassement. Vier van onze renners dachten dat de stoep tijdens de neutralisatie een betere weg was. Hier dacht de jury anders over. 25 euro boete per renner was de consequentie. De koppositie moest worden gedeeld met een grote naam: Adrie van der Poel. Hij was dit weekend ploegleider bij de Belgische crossploeg Beobank die ook meedeed en hij kreeg in zijn eentje 100 euro aan zijn broek. ‘’Morgen pakken we hem, ik neem nog wel wat stoepjes extra’’ riep een renner. Er werd gelachen. Vervolgens werd er gemasseerd door Jeroen (die man kan ook echt alles), de fietsen werden gepoetst door de mekaniekers en zo kwam dag 1 van de Acht van Bladel tot zijn einde.
Op dag twee werd de langste etappe verreden. De renners kregen 124KM voor hun kiezen. Ik was inmiddels omgetoverd van renner naar begeleider en hielp de rest van de begeleiding met bidons aangeven, de fietsen in orde maken en het verder verzorgen van de renners. Met de andere vier renners nog aan de start kon de tweede etappe beginnen. Ook nu stond er weer veel wind en zoals verwacht bepaalde de wind een groot deel van het koersverloop. Het bleek een koers te worden met veel verschillende kopgroepjes en aanvallen. Loek moest het peloton op driekwart van de koers helaas laten gaan. Hij kwam tussen de auto’s en kon helaas geen groepje vinden om mee te finishen. Hij moest de eenzame strijd staken op 15KM van de meet. Dapper gestreden Loek! Lars L weet in de eerst grote groep te finishen, Lars B net iets daarachter en Hidde moest helaas de grote groep laten gaan maar weet van geen opgeven en finisht ruim voor de bezemwagen en binnen de tijdslimiet. Al met al een prima dag, op het uitvallen van Loek na.
De derde en laatste dag van deze meerdaagse belooft een zware te worden. Om 9:30 klinkt het startschot voor een etappe over 95KM, om vervolgens vanaf een uur of 15:00 met de eerste renner te beginnen met de tijdrit over een krappe 10KM. In de ochtendetappe weten zowel Lars, Lars als Hidde te finishen. Hidde verliest helaas wat tijd. Echt treuren doet hij daar niet om, hij is al blij dat hij de tijdrit heeft weten te halen. Dit kan ik mij voorstellen, het is een hele opgave om je als eerstejaars junior door een etappekoers als dit te vechten. Knap gedaan Hidde!
Tijdens de tijdrit rijd ik samen met de ploegleider achter de renners aan in de ploegleiderswagen. Hidde is als eerst aan de beurt van ons trio dat nog in koers is. Hij rijdt een prima tijdrit met een 62ste plek als resultaat. Lars de bot en Lars Loohuis tonen ook hun kracht als tijdrijders en eindigen respectievelijk op een 36ste en 32ste plaats met beide een gemiddelde snelheid van ruim boven de 44 km/u.
Einduitslag gehele meerdaagse:
-Lars Loohuis : 36ste (eerstejaars)
-Lars de Bot : 56ste
-Hidde Kamp: 94ste (eerstejaars)
-Loek Geelen: DNF (eerstejaars)
-Jermo Hesselink: DNF
 
Voor mijzelf kan ik uiteraard niet spreken van een geslaagde meerdaagse als renner zijnde. Echter als ik kijk naar het totaalplaatje kan OWC zeer tevreden zijn met drie renners in de einduitslag waarvan er twee het volgend jaar nog eens mogen proberen. Via deze weg wil ik dan ook de begeleiding bedanken voor het op en top verzorgen van ons als ploeg. Echt top-uitslagen zijn er nog niet voor ons in grote koersen zoals deze maar ik weet zeker dat als de juniorenploeg zo door blijft gaan er nog vele mooie dingen mogelijk zijn en gaan komen.

Jermo Hesselink, tweedejaars junior OWC Oldenzaal