Oldenzaalse Wieler Club

Zuiderzeeronde en Steinfurt

Afgelopen weekend waren er 2 wedstrijden voor de Junioren. Zaterdag was de Zuiderzee ronde. Een klassieker waar  3 man van ons mochten starten, dat waren deze keer: Lars Loohuis, Sam Krabbenbos en ik (Lars de Bot). Voor de wedstrijd werd verwacht dat alles uit elkaar zou vallen in waaiers maar het tegendeel gebeurde. Het werd een wedstrijd met veel aanvallen maar het peloton bleef met een grote groep bij elkaar en pakte eigenlijk alle aanvallers terug. Tegen het einde is er toch nog een groep van 6 weggereden en die groep redde tot de finish. Onze jongens reden mooi mee in het peloton maar helaas zat Sam op een gegeven moment achter 2 valpartijen waardoor hij moest lossen en niet meer terug kon komen en daardoor uiteindelijk uit koers is gehaald. Ik had na 65 km een probleem met mijn cassette, de wielwissel duurde lang waardoor veel mensen niet meer hadden verwacht dat ik terug zou komen maar toch redelijk snel en goed terug gekomen in het peloton. Lars Loohuis heeft de hele tijd zich goed van voren weten te houden in het peloton. Uiteindelijk werd het dus een massa sprint waarin Lars nog 27ste werd en ik zelf 48ste.

Zondag was Rund um Steinfurt een mooie wedstrijd in Duitsland waar Jermo, Sam, Loek en ik reden.

In totaal stonden er 65 renners aan de start. Helaas moest Loek in de 3de ronde lossen maar hij is wel gewoon goed door gereden dat laat doorzettingsvermogen zien. In de 4de ronde ben ik weg gereden met een renner van Monkeytown. Met zijn tweeën zijn we bijna 3 rondes weg geweest maar in de laatste ronde zijn we helaas terug gepakt.

In die laatste ronde zijn nog vijf man weggesprongen, die het haalden tot de finish. Hierachter sprintte Jermo naar een mooie 15de plek, werd ik zelf 20ste en Sam finishte op kleine achterstand van het peloton en staat daarom niet in de uitslag. Maar ook hij heeft een goeie wedstrijd gereden.

Uiteindelijk een mooi weekend voor de mannen. 

Lars de Bot