Oldenzaalse Wieler Club

Zuiderzeeronde, Emsdetten en Steinfurt

Op zaterdag 9 april reden Lars de Bot en Lars olde Meierink de Zuiderzeeronde met start en finish in Dronten. Toen de jongens de eerste tien kilometer goed hadden verkend, wisten ze gelijk dat het vanaf de start hard zou gaan.

Lars olde Meierink wist meteen goed voorin te komen en kwam terecht in de tweede waaier. De eerste waaier was inmiddels al gevlogen. Lars de Bot zat helaas iets verder achteraan, maar kon in eerste instantie nog aanhaken bij de tweede waaier. Deze brak echter ook in diverse groepjes en uiteindelijk kon hij zich goed handhaven in de vierde waaier, die na 45km zicht kreeg op de derde waaier. Na vijftig kilometer werden zij helaas uit koers gehaald. De renners in de tweede waaier werkten goed samen en zo werd het gat naar de eerste waaier kleiner. Na honderd kilometer werd het gat gedicht, waarna er gelijk weer een slagveld ontstond en dus geen tijd voor recuperatie. Helaas moest Lars de Bot de groep laten gaan door een renner voor hem. Hij kwam in een groepje te rijden met een aantal renners waar het beste al vanaf was. Lars olde Meierink vond dit niet hard genoeg gaan en besloot hieruit weg te rijden en finishte na een knappe solo van 25 km op de 23e plek.Tim Lansink en Jermo Hesselink reden zaterdag een criterium in Emsdetten (DE). Toen het startschot om half 1 klonk ging het er al direct hard aan toe. In de tweede ronde van 1.8 kilometer vond direct de beslissende slag plaats. Tim Lansink  zat daar helaas net achter, Jermo Hesselink  zat er goed bij en wist met vier Duisters  een mooie solide voorsprong op te bouwen. Dit was mede te danken aan het goede afstopwerk van Tim Lansink. Gedurende de wedstrijd moest één Duitser het groepje laten gaan en zo kon er gesprint worden om plek 1 t/m 4.Jermo Hesselink wist een nette derde plek te behalen. Tim wint overtuigend de sprint van de achtervolgende groep en wordt zo knap vijfde. Een mooi optreden in Duitsland en met een gesterkt moraal op naar de volgende wedstrijd namelijk Rund um Steinfurt de volgende dag al.Zondag 10 april reden Tim Lansink, Lars olde Meierink, Rick Leemhuis en Jemo Hesselink een klimomloop in Steinfurt (DE). Een omloop van ongeveer tien kilometer met twee fikse klimmen erin.
Vanaf de start gaat het met een hoog tempo richting de eerste klim, waar Rick Leemhuis behoorlijk wat moeite mee had. Hij werd meteen gelost, maar kon op karakter zijn eigen wedstrijd rijden. De overgebleven OWC-ers  weten met z'n allen goed attent van voren te koersen. Helaas weten ze door sterk ploegenspel van andere ploegen niet weg te komen uit het peloton. Het lukt echter wel drie renners om een gaatje van 45 sec te maken op het peloton,Tim Lansink, die steeds sterker begint te rijden. doet in de laatste ronde nog een alles of niets poging en weet met twee andere jongens weg te komen. Op de klim moet hij de medevluchters helaas laten gaan.Eenmaal teruggepakt door het peloton maakt Lars olde Meierink in de laatste kilometers voor de finish nog de oversteek naar deze twee jongens; petje af! Echter worden ze net voor de finish opgeslokt door het peloton.Hiermee wordt Lars olde Meierink 13e en Jermo Hesselink weet nog naar een 20e plaats te sprinten. Tim Lansink finisht na zijn dappere poging in de buik van het peloton.


Wederom een mooi en geslaagd koersweekend waarin we de felgele pakjes van OWC goed hebben kunnen zien.