Oldenzaalse Wieler Club

Wedstrijdverslagen Enter en Herford

Zondag 13 maart

We mogen weer! Na een mooie trainingsweek in de Spaanse zon begonnen dit weekend dan eindelijk de koersen weer. 
 
Tim, Lars en ik reisden af naar Herford(DE) om daar een criterium te rijden. Eenmaal daar aangekomen liep alles zoals altijd, we maakten ons klaar, haalden de nummers op en reden ons warm. Tot we 10 minuten voor de (officiële) start doorkregen dat onze categorie al van start was gegaan. Paniek in de tent ! Met de ritsbroek en de lange jasjes nog aan springen we op onze fiets, om de achtervolging op het peloton in te zetten. Lars weet de aansluiting snel te maken, Tim en ik hadden er wat meer moeite mee. 
 
Lars weet prima voorin mee te koersen en probeert, zoals we van hem gewend zijn, meerdere malen weg te rijden. Dit helaas allemaal zonder resultaat! Die Duitsers blijven maar plakken..aargg! Na ruim 35 kilometer in de achtervolging te hebben gereden weten ook Tim en ik de aansluiting te maken. Eindelijk..even op adem komen. Richting de finale wordt de snelheid weliswaar wat opgeschroefd maar het uitgedunde peloton blijft bij elkaar. We sprinten dus om de overwinning! Lars doet nog 1 dappere "alles of niets" poging, helaas zonder resultaat. Hij rijd in het peloton uit en wordt verdienstelijk 11e. Tim moest het voorste deel van de wedstrijd helaas laten lopen in de laatste ronde en wordt 17e. Ik kon me goed herpakken en sprint naar de 5e plek. Iets te laat uit het wiel gekomen, echter wel tevreden! 
 
Rick die een andere voorbereiding op het seizoen had, reed dit weekend zijn eerste wedstrijd in Enter,  gelijk vanaf de start werd er jacht gemaakt op de Elite/Beloftes die 1 min eerder waren gestart....helaas was dit voor Rick iets teveel van het goede en moest op de "waaierstrook" de Junioren laten gaan, gelukkig was hij niet alleen die dit overkwam maar met 3 renners  werd de snelheid uiteindelijk wat "te" laag op de waaierstrook , waardoor de achteropkomende Masters de jongens in het vizier kregen en ze zo na een ronde of 4 opgeslokt werden.
Rick die veel kopwerk deed en weinig hulp ondervond is daarop zijn eigen tempo gaan rijden en na veel alleen bungelde tussen diverse groepen zag hij ook steeds meer junioren die het tempo van de inmiddels samengevoegde Junioren/Elite/Belofte groep niet meer konden bolwerken.
Uiteindelijk kregen ze te horen LAATSTE RONDE en Rick er nog even alles uithaalde om alleen over de Finish te komen  , echter was dit 4 ronden te vroeg en na een klein stukje uitfietsen kwam hij weer terug bij start/finish waar hij te horen kreeg dat hij nog door moest......hij heeft het maar zo gelaten omdat hij ook al andere junioren terug naar de kantine zag fietsen.....dus de uitslag is onbekend, maar ook van ondergeschikt belang.....de eerst km zijn weer gemaakt, dat is wat telt op dit moment.
 
 
Al met al een chaotische koers met een matige organisatie in Herford en verwarring in Enter. Volgende week staat de eerste klassieker op het programma: De ronde van het Lage land waar Jermo Hesselink, Lars de Bot en Lars olde Meierink aan de start zullen staan.

Jermo Hesselink