Oldenzaalse Wieler Club

UCI Meerdaagse Axel

Afgelopen weekend hebben Lars olde Meierink en Lars de Bot de meerdaagse van Axel gereden met District-Oost. Vrijdagochtend 20 mei verzamelden de geselecteerde renners in t’ Harde om vervolgens samen af te reizen naar Hulst, waar we dit weekend zouden verblijven. Lars de Bot mocht voor het eerst mee met het District en hoorde dit 3 dagen van tevoren. Lars olde Meierink had een jaar eerder ook al gereden in Axel.Vrijdag 20 mei, Axel-Axel (101,7 km)
In de eerste etappe wist Lars OM zich prima te handhaven in het peloton en wist zich naar een 62e plek te sprinten. Lars de Bot werd veel gehinderd door valpartijen en was veelal bezig met het dichtrijden van gaten. Hij heeft zelfs 15 km alleen gereden tussen twee groepen in. Hierdoor kwam hij in een groepje achter het peloton binnen. 
Zaterdag 21 mei, Axel Tijdrit (10,6 km)
Lars de Bot moest vroeg starten aan zijn rit tegen de klok. Zijn doel was om zichzelf niet helemaal leeg te rijden want ’s middags stond hem nog een zware etappe te wachten. Hij rijd een prima tijdrit en eindigt op een 159e plek. Lars olde Meierink moet later op de middag starten en rijdt een goeie tijd. Toch was hij zelf niet helemaal tevreden met een 47e plek. Zaterdag 21 mei, Sluiskil-Sluiskil (102,8 km)
De middagetappe begon met veel valpartijen. Gelukkig kwamen al onze renners hier ongeschonden doorheen. Echter, werd Lars de Bot op zijn derailleur geraakt, waardoor hij niet meer kon schakelen. Uiteindelijk wist Lars te finishen in een groep op vijf minuten achter het peloton. Lars olde Meierink wist zich opnieuw goed te handhaven in het peloton en sprintte naar een 48e plek. 

Zondag 22 mei, Velzeke-Velzeke (93,2 km)
Voor deze etappe moesten we al vroeg afreizen naar de Vlaamse Ardennen. Eenmaal van start gegaan, begon het keihard te regenen. Dit zou de hele etappe aanhouden. Door het slechte weer waren er veel valpartijen. Lars olde Meierink schoof elke klim steeds verder naar voren en kon zich vestigen in de voorste groep van dertig renners. Lars de Bot viel zelf twee keer in de eerste omloop op de kasseistroken. Helaas werd hij na 62 kilometer uit de wedstrijd gehaald omdat de achterstand te groot was geworden.
Lars olde Meierink toonde zich attent vooraan en kon goed mee op de klimmetjes. Totdat er in een afdaling een renner ten val kwam, waardoor Lars een gat moest dichtrijden. Helaas lukte hem dit niet op het eerstvolgende klimmetje en moest hij ook de afdaling hard doorrijden. Bij een gladde bocht hield zijn achterwiel geen grip, waardoor hij in het weiland terechtkwam en lek reed. Dit kostte hem twee minuten, maar vijf kilometer later was het nogmaals een lekke band. Wat een pech! Lars verliest 4,5 minuut en dit kost hem dertig plekken in het algemeen klassement. Van de 143 gestarte renners, wisten maar 48 de finish te halen.
 
Lars de Bot en Lars olde Meierink kijken tevreden terug op de 3-daagse van Axel. Ze hebben erg veel geleerd en goed gepresteerd. De begeleiding was goed en alles was netjes geregeld.