Oldenzaalse Wieler Club

Rund um Düren

Afgelopen zondag reden Lars olde Meierink, Jermo Hesselink en Lars de Bot in Rund um Düren, een Duitse klassieker over 92 km met veel lange en zware klimmen. Er stonden  110 renners aan de start, waarvan er uiteindelijk maar dertig wisten te finishen.

In het begin wisten onze mannen goed mee te komen bij de voorste groep. In de eerste ronde moest Jermo op de zwaarste klim even lossen maar wist netjes terug te keren in de voorste gelederen. Tijdens de tweede ronde werd er op diezelfde klim een aanval geplaatst waar Lars olde Meierink goed bij zat en waar Lars de Bot en Jermo er helaas moesten lossen.
Lars olde Meierink kwam in de kopgroep te zitten met zes andere renners.

Lars de Bot kwam nog bijna terug in de kopgroep, maar wist het gat toch niet helemaal te dichten. Jermo, die iets achter Lars de Bot reed, werd helaas vijf kilometer voor het einde uit koers gehaald. Lars olde Meierink kwam drie km voor de finish bijna ten val in de afdaling, waarna hij twee kilometer in de achtervolging moest.Dit ontnam hem de mogelijkheid op een finish bij de top 3. Hij werd uiteindelijk vijfde in de eindsprint. Lars de Bot wist nog als dertigste over de finish te komen na bijna tien kilometer alleen in de achtervolging te hebben gereden.