Oldenzaalse Wieler Club

Nieuwendijk

Zaterdag 4 juni was het vroeg op pad voor een wedstrijd in Nieuwendijk. Begonnen met zon en een lekkere temperatuur in Twente, overgaand rond Utrecht in mist en lagere temperaturen. Vlak voor de start was er  dan toch nog een zonnetje die doorbrak en werden de temperaturen aangenaam.
Maico Grootveld en Rick Leemhuis stonden aan de start met beiden hun eigen doel. Maico wilde kijken waar hij nu staat, na zijn langdurige blessure door zijn val in Noord West Overijssel. Hoe staat het met de conditie? Houdt zijn elleboog het na de breuk in NW Overijssel? Op dit korte parcours van 1,1 km op klinkers was dit een mooie test.
Rick Leemhuis weet dat zijn snelheid op de rechte stukken redelijk is, maar nog niet top. Hij wilde graag op dit korte parcours werken aan zijn bochten, die nog steeds problematisch zijn en waardoor hij vaak al snel moet lossen.

Met vijftig renners aan de start, ging het om 11.45 uur los. Maico en Rick hadden het juiste voorgevoel; de eerste ronde kon wel eens hectisch worden waar een valpartij op de loer lag. En inderdaad… in de derde bocht gingen er meer dan tien renners onderuit, waardoor het compacte peloton meteen in diverse stukken lag.
De gevallen renners kregen één ronde vergoeding en sloten later weer aan in de voorste gelederen. Maico en Rick, die achter de val zaten, hadden meteen het nakijken. Op zich niet erg, omdat ze hier reden met een ander doel.
Toch weten ze zich in het begin goed te handhaven in een leuke groep, maar uiteindelijk zijn het wederom de bochten die ervoor zorgen dat Rick moet lossen. Maico daarentegen houdt het knap lang vol, maar moet uiteindelijk ook lossen.

Beide renners rijden verder hun eigen race en pikken af en toe weer aan bij het peloton. Dat gaat ze dan verrassend goed af. Rick, die nog even bij Maico aanpikte, reed helaas (voor het eerst in een wedstrijd of training) lek, wat hem uiteindelijk twee ronden kostte.


Gelukkig een nuttige wedstrijd waar de uitslag van ondergeschikt belang was. Oohhh ja.. voor de statistieken: Maico finishte als 32e en Rick als 39e.