Oldenzaalse Wieler Club

NCK Dronten

Zaterdag 1 oktober vertrokken we vroeg richting Dronten voor de traditionele afsluiting van het seizoen; het NCK. Als we thuis wegrijden lijkt het een regenachtige dag te worden. Het is grijs aan de lucht en het is erg vochtig. Gelukkig is het droog als we aankomen in Dronten. We bespreken het programma en de tactiek door met Chris de Jong, die ons goed heeft voorbereid voor het NCK. Ook eten we nog een lekker broodje, dat door dhr. Kamphuis is klaargemaakt. Vervolgens zetten we de fietsen op de tacx en gaan ons omkleden om te beginnen aan de warming up.
Wij zullen om 11:37 uur starten voor onze race tegen de klok. Jermo Hesselink, Lars de Bot, Rick Leemhuis en Lars olde Meierink zullen dit jaar de junioren vertegenwoordigen voor OWC Oldenzaal.We hebben gekozen om de eerste 4 km iets rustig te starten om gedurende de wedstrijd het tempo verder op te bouwen. Op de dijk geven we flink gas en rijden stevig door, waar we, 
volgens Jeroen Hesselink, snelheden behalen van tegen de 60 km/h. Echter, wordt dit door Chris in twijfel getrokken. Helaas verliezen we na 20 km bij de bocht, waar we de tweede dijk oprijden richting het keerpunt, Rick. Hij doet verwoede pogingen om de aansluiting weer te maken, maar dit lukt niet. Dus moeten we met drie renners door. Toch blijven we mooi draaien en komen we al gauw Dronten binnengereden. We finishen in een tijd van 45:39:00. Dit levert ons een zestiende plek op. Nu op naar een rustperiode en de heropbouw voor een nieuw seizoen!