Oldenzaalse Wieler Club

DK tijdrijden Bornerbroek

14 juni 2016

Dit jaar is het DK Tijdrijden verplaatst van Gendringen naar Bornerbroek. Een nieuwe locatie en dus een nieuw parcours. De meeste van onze renners hadden het parcours al een aantal dagen eerder verkend. De overige renners deden het op de avond zelf, voorafgaand aan de start van de nieuwelingen, die om 18:00 uur het startschot kregen. Hierbij startten Marnick, Loek en Lars. Zij zullen in omgekeerde volgorde finishen. Lars 7e, Loek 14e en Marnick 17e.

De eerste junior gaat van start een aantal minuten na half zeven. Vervolgens gaan Lars de Bot, Maico Grootveld, Jermo Hesselink, Rick Leemhuis en Lars olde Meierink de strijd aan met zichzelf en de elementen.

Lars de Bot rijdt een sterke tijdrit en pakt een 11e plek.


Maico heeft helaas niet zijn dag en moet genoegen nemen met een 20e plek.
Jermo heeft het lastig met het vinden van een lekker tempo, maar wanneer hij over de helft is komt ook hij in een goed ritme en moet genoegen nemen met een 19e plek.


Rick Leemhuis rijdt een erg nette tijdrit en geeft alles. Op de rechte stukken geeft hij niks toe op de andere renners. Hij eindigt 21e en mag trots terugkijken op deze tijdrit.

Als laatste start onze sterkste tijdrijder: Lars olde Meierink. Hij start achter een sterke renner en heeft dus een mooi doel: zo dicht mogelijk tot deze renner komen.

Halverwege weten een aantal OWC-fans te klokken dat Lars al 30 seconden is ingelopen. Hij rijdt goed en zit netjes. Lars komt binnen in een geweldig snelle tijd van  23:15:47 min. Hiermee pakt hij op dat moment de snelste tijd. Later zou blijken dat er nog één renner erg dichtbij de tijd van Lars zou komen. Yannick Vrielink. De renner van wie Lars de sprint won in Agelo op het DK Weg, klokte een tijd van 23:16:12 min. Lars wint de tijdrit met een minimaal verschil. Yannick Vrielink wordt wederom tweede.


Er wordt een klein feestje gevierd want de dubbelslag is geslagen. Lars olde Meierink wordt Districts Kampioen Weg en Tijdrijden 2016 bij de Junioren!
Een klasse prestatie!