Oldenzaalse Wieler Club

Rund um den Gaskessel

Jermo Hesselink en Lars olde Meierink stonden op 5 juni aan de start in het zonovergoten Bocholt. Vanuit het vertrek waren er allerlei demarrages, waar onze renners goed bij zaten. In de 3e ronde gaf Lars flink gas. Hij kreeg een klein gaatje met een andere renner.

Één ronde later loste hij ook deze renner en reed solo verder. In het peloton deed Jermo het nodige afstopwerk. Half-koers sloot Lars weer aan bij de staart van het peloton. Hij deed, wat niemand verwachtte. Hij ging erop en erover. Helaas werd dit gat een rondje later verder gedicht. Elke volgende demarrage werd gepareerd door Jermo of Lars.

Vijf rondes nam Lars om uit te rusten en daarna nam hij opnieuw het hazenpad. Hij kreeg daarbij Chiel Schulten met zich mee, die hij goed kent omdat ze vaak samen voor District Oost rijden. Samen verdeelden ze het kopwerk en dubbelden opnieuw het peloton. 

Zo kon Lars met twee rondjes voorsprong rustig de wedstrijd uitfietsen en met zijn handen in de lucht de finishlijn passeren. Jermo won knap de sprint om de 5e plek.