Oldenzaalse Wieler Club

Verslagen 23 en 24 april

Zaterdag 23-04-2016
Arno Wallaard Memorial Alblasserwaard
 
Vandaag vertrokken er in alle vroegte drie junioren naar Meerkerk voor de Arno Wallaard Memorial, ook wel de 'mooiste klassieker van de Polder' genoemd. Lars olde Meierink en Tim Lansink startten de wedstrijd. De derde junior die mee ging was Maico Grootveld.Hij kwam enkele weken terug ten val in de klassieker Noord-West Overijssel. Maico kwam vandaag zijn teamgenoten aanmoedigen.
Eenmaal aangekomen was het weer niet fantastisch, het was vrij nat. Voor de wedstrijd werd al opgemerkt dat in de eerste kilometers van de wedstrijd de wind niet echt een grote rol ging spelen.

Dit was gunstig, want zowel Lars als Tim moesten als een van de laatsten door de verzetscontrole. Ze hadden dus genoeg tijd om zich in de neutralisatie naar voren te begeven.
Iets na half 10 klonk het startschot en gingen de junioren weg voor 117 kilometer wedstrijd. In de neutralisatie waren er een paar kleine valpartijen, waar Tim vooral last van had. Ondertussen meldde Lars zich goed voorin. De wedstrijd ging los en Lars kon de eerste kilometers goed doorkomen. Tim zat te ver van achteren en kon niet meer de aansluiting vinden met de grote groep nadat hij een aantal gaten had moeten dichtrijden.
Na zestien kilometer ontstond er een valpartij waar Lars niet omheen kon. Zijn fiets raakte zodanig beschadigt dat hij de koers niet meer kon voortzetten. Lars zelf was daarentegen gelukkig ongedeerd. Op hetzelfde punt waar Lars viel werd Tim uit koers gehaald en konden de mannen samen terugfietsen.
 
 
Zondag 24-04-2016
EPZ- Omloop van Borsele
 
Afgelopen zondag hebben Jermo en Lars de bot de klassieker gereden in Borsele broek. Een klassieker met al een apart begin, want er was geen neutralisatie. Toen er na iets minder dan twee kilometer een harde valpartij was (waar gelukkig beide renners net niet bij lagen) werd de koers toch nog geneutraliseerd. Na de neutralisatie brak het peloton heel snel in allemaal kleine groepjes van maximaal vijftien man. Hierbij kwam Jermo in de vierde waaier te zitten en Lars in de vijfde. Toen het goed ging draaien in de waaier van Lars kwamen ze weer terug bij de vierde waaier, waar Jermo helaas na een tijdje af moest. Jermo werd na vijftig kilometer  uit koers gehaald. Lars, die na vijftig kilometer op de streep te horen kreeg dat de achterstand al best wel groot was en juist door wou rijden om hem uit te mogen rijden, werd niet gesteund door zijn groep waardoor ze nog 25 km met drie of vier man hebben gedraaid. Terwijl de rest in het wiel hing, werden ze er dan toch uitgehaald. Toch kan er tevreden teruggekeken worden, omdat beide jongens in de voorste helft van de starters eindigden. 

 
Lars olde Meierink wint in Rund um Fischeln.. of toch niet?!
 
Lars olde Meierink, die gister ten val kwam in Meerkerk, stond vandaag aan de start in Duitsland bij een criterium door de straten van Fischeln. Om tien uur zou het startschot klinken voor een wedstijd over 40 ronden van 1,35 km. De eerste drie ronden werd er gelijk flink doorgereden. Daarna viel het een lange tijd stil. Om de vijf ronden was er een sprint voor punten.Deze liet Lars lopen omdat hij van zichzelf weet dat hij geen groot sprinttalent is. Tijdens een premiesprint wordt Lars tweede, maar helaas krijgt alleen de nummer één premiegeld.. Daarna doet Lars vele aanvalspogingen om solo weg te rijden, maar helaas zitten de Duitsers telkens in zijn wiel. Door het lage tempo wordt de wedstrijd vijf ronden ingekort waardoor het rondebord verspringt van vijftien naar tien. Een ronde later is er een kopgroep ontstaan met Lars daarbij. Ze werken goed samen en krijgen in twee ronden al een ruime voorsprong. Dit werd niet meer uit handen gegeven. In de laatste ronde probeert er een renner weg te rijden, maar dit lukt hem niet. In de laatste rechte lijn naar de finish weet Lars sneller te sprinten dan iedereen en wint de eindsprint.Juichend komt hij over de finish, totdat een Duitse medevluchter hem duidelijk maakt dat hij niet heeft gewonnen omdat het een koers was die ging om de punten die onderweg te behalen waren. Er waren helaas meerdere renners, waaronder Lars, die dit niet wisten. Toch wist Lars door zijn goede eindsprint een paar punten bij elkaar te sprokkelen en hiermee derde te worden in de wedstrijd.Met een gemengd gevoel reist Lars samen met zijn vader terug naar huis. Toch weer een mooie podiumplek binnengehaald. Alleen misschien het verkeerde plekje voor Lars.
 
Het was een weekend om snel te vergeten