Oldenzaalse Wieler Club

Noordwest Overijssel, Volta Limburg, een tijdrit en Borger

Dit weekend hebben meerdere van onze renners op verschillende plekken wedstrijden gereden.

Te beginnen op zaterdag bij de klassieker Omloop van Noord West Overijssel waar Lars Olde Meijerink, Jermo Hesselink en Maico Grootveld aan de start stonden. Een klassieker die bekend staat om zijn weinige finishers. Echter vandaag zou dat niet zo zijn, het weer was subliem en er stond nauwelijks wind. Door loting stonden Jermo, Maico en Lars Om vrij ver achteraan. Door een handige inhaalmanoeuvre zat Lars gelijk op de eerste rij. Ook Jermo probeerde dit, alleen knalde hij hierbij op een stoeprand en reed al in de neutralisatie lek. Op de plek waar de neutralisatie zou ophouden werden we stop gezet omdat Jermo een nieuw wiel kreeg. Later bleek dit een wiel te zijn met maar 4 bar waardoor hij maar 50 kilometer wedstrijd zal rijden.

Maico en Lars vestigen zich in het eerste peloton, redelijk achteraan maar ze zitten erbij. Als ze communiceren om samen naar voor te rijden krijgt een renner naast Maico een klapband en neemt Maico mee in zijn val. Lars ziet achter zich Maico met 45 km/h op het asfalt klappen.

Bij deze val breekt Maico zijn elleboog en een erg diepe wond aan zijn knie. Lars schuift na de verzorging (rond 65 km) op naar voren. Hij gaat een aantal keer mee in de aanval en komt in verscheidene kopgroepjes terecht, helaas niet de beslissende ontsnapping. In de slotfase rijd er een groep weg van 5 renners en daar achter nog eens 2.

In het geweld van de massasprint eindigt Lars daarachter op een 31e plek. We hopen Maico snel te zien opknappen.


Verder reden Lars de Bot en Tim Lansink nog in Eijsden de Volta Limburg Junioren Criterium.

 Na het startschot gingen we met een peloton van 40 renners los echter door onoplettendheid van een paar renners die voor Tim reden viel er een gaatje met het peloton.

Pogingen van Tim om op de Limburgse wegen de aansluiting weer te maken mislukten, maar uiteindelijk weet hij toch nog een nette 31e plek te finishen. Lars de Bot die wat verder voorin reed wist zich te handhaven in het peloton maar zat helaas dan toch de laatste ronde wat te ver van achteren waardoor hij niet mee kon strijden voor een top 10 plek maar wist wel als 21ste over de meet te komen.


Daarnaast heeft Rick nog een tijdrit in Friesland gereden waar tegenwind en venijnige bultjes de ingrediënten waren voor een lastige tijdrit, en met een voorbereiding die niet optimaal was wist hij tweede te worden.


Zondag is er nog door Lars olde Meierink, Tim Lansink en Jermo Hesselink deelgenomen aan een wedstrijd in het Duitse Borger.  Hier moesten vijf omlopen van ongeveer 15 km per ronde worden afgelegd.

In een sterk deelnemersveld ontstond er al snel een kopgroep met daarin de latere winnaar Dennis v.d. Horst. In een sterke laatste ronde is Lars nog weggereden uit het peloton en wist hij een 4e plek veilig te stellen. Jermo , die samen met een paar andere renners prima afstopwerk verrichte voor Lars, wist naar een 14e plek te sprinten. Tim kon uiteindelijk het hoge tempo van het peloton niet volgen maar is wel netjes gefinished.