Oldenzaalse Wieler Club

Jeugdronde van Berkelland

9 juli 2016

De jeugdronde van Berkelland werd verreden op een rondje dwars door het centrum van Borculo.

Het weer was prima, na een buitje in de middag was het de hele avond droog.
De deelnemende OWC ers hebben zich goed laten zien. In categorie  5 deed Sep Roord mee, wat heet hij won zelfs de wedstrijd. In de wedstrijd bleef het peloton eigenlijk grotendeels continu bij elkaar. Tijdens de koers waren er een paar uitlooppogingen en uiteindelijk ontstond er in de tweede helft van de wedstrijd nog even een kopgroep van zes renners met uiteraard de attent rijdende Sep daarbij. Na een paar ronden kwam de boel toch weer bij elkaar en moest er uiteindelijk een massasprint komen. Sep liet zich hierbij niet verrassen, ging als derde de laatste bocht in en trok op het laatste rechte stuk alles uit de kast. Een fotofinish was niet nodig omdat hij met meer dan een fietslengte won. 
In categorie 6 deed Tristan Hartmann mee. Hij rijd dit seizoen voor het eerst en uitrijden in het peloton was zijn doel. Ook hier bleef het peloton de hele wedstrijd bij elkaar en moesten er regelmatig eenlingen lossen. Tristan reed heel attent in het peloton en wist zich daar na een slopende race ook te handhaven. Nam in ronde 14 zelfs brutaal de koppositie en reed een halve ronde aan de leiding. Uiteindelijk moest ook hier een massasprint de beslissing brengen. Tristan werd hierin uiteindelijk knap 13e.
 
In categorie 7 deed Niels Hofhuis mee. Hij rijd dit jaar ook met als doel de wedstrijden uit te rijden. De koers hier werd vanaf het begin erg hard gemaakt en de winnaar was vanaf de eerste ronde alleen vertrokken. Deze klasbak zette uiteindelijk iedereen op een ronde. Het peloton werd volledig uit elkaar gereden en Niels kwam op een gegeven moment alleen te zitten. Maar van opgeven geen sprake, hij reed dapper zijn rondjes door en reed keurig de wedstrijd uit. 
Al met al een geslaagde avond voor onze jeugd en dit geeft vertrouwen voor de rest van het seizoen. Iedereen alvast een prettige vakantie gewenst.

Marko Hartmann