Oldenzaalse Wieler Club

4e Altena Biesbosch Ronde

Op Tweede Paasdag 9 april 2012 werd voor de 4e keer de Altena Biesbosch Ronde gereden. Een nationale wielerklassieker voor Elite/beloften. De organisatie is in handen van de Stichting Wielervrienden Werkendam. De start en finish zijn in de Sigmondstraat te Werkendam en de afstand bedraagt 187 km. 
 
32 Ploegen hadden zich voor de 4e Altena Biesbosch Ronde ingeschreven. Hieronder drie buitenlandse ploegen namelijk uit Zweden, Duitsland en Oostenrijk. OWC Oldenzaal verscheen met de volgende renners aan de start: Delon Braamhaar, Maarten Nijland, Axel Bult, Jeroen Nijhuis, Sebastiaan Kamphuis en Bjorn Engbers. Mechnieker bij deze vrije klassieker was John Omlo. De renners werden verzorgt door Remko Rankenberg en de ploeg stond onder leiding van Henk Nijland. 

Bekijk hier naar een ruim 18 minuten durende impressie van de wedstrijd.
De helse omstandigheden maakten het de renners niet gemakkelijk in de open velden rondom Werkendam. De regen en wind zorgden voor waaiers, valpartijen en lekke banden, precies zoals het een vlakke koers in Nederland betaamt. Paul Moerland, man uit Fijnaart en renner voor het Metec Cycling Team kon er over meepraten: "In het begin van de wedstrijd viel ik, waardoor ik aanvankelijk niet mee was in de eerste waaier. Later smolten de eerste twee groepen gelukkig samen waarna ik in de finale samen met ploegmaat Dex Groen meezat in de beslissende kopgroep van vijf."
 
Robin Chaigneau, renner van het Koga Cycling Team, haalde het in een sprint van deze kopgroep en won voor Dex Groen, Rick Ottema en Fijnaarter Paul Moerland. Axel Bult was de best geklasseerde OWC'er op de 61e plaats.