Oldenzaalse Wieler Club

Ronde van Groningen

De onderstaande OWC 'ers vertrokken 3 maart naar de openingswedstrijd van de Clubcompetitie:

 
  22    Kemna, Joost
  23    Bult, Axel
  24    Kamphuis, Sebastiaan
  25    Poelstra, Thijs
  26    de Vries, Roel
  27    van Weerd, Joost
  28    Stokreef, Mark
 

De clubcompetitie zal in 2012 wederom worden verreden in 2 regio’s met een cyclus van wedstrijden gevolg door een landelijk gehouden Finaleweekend. De winnaar van dit finaleweekend mag zich winnaar van de KNWU Clubcompetitie 2012 noemen.
 
De Eemsmond Ronde van Groningen is de openingswedstrijd van deze KNWU Clubcompetitie. Maar liefst 182 renners - verdeeld over 26 teams — maakten hun opwachting in Eemshaven om daar om 12.00 uur het vertrek te nemen. De renners kregen 166,9 kilometer voorgeschoteld door de provincie Groningen.
 


Direct na de start werd er stevig gekoerst. De smalle wegen en open vlakten zorgden voor een natuurlijke schifting. Bij de tussensprint, na 18 km koers, hielden de OWC 'ers zich nog gedeisd; ze waren gefocused op het eindresultaat. Voor Oldehove, na ca. 50 km koers, ontstond er een kopgroep van vijf personen. De sterke Axel Bult was hierin vertegenwoordigd. De kopgroep hield zo'n 50 km lang stand.

Kort daarna ontstond een nieuwe kopgroep van 10 personen. OWC 'er Joost Kemna was hierin vertegenwoordigd. Deze kopgroep werd gedomineerd door 3 renners van NWV Groningen. De  kopgroep haalde een voorsprong van zo'n twee minuten en zorgde ervoor dat een massasprint relatief snel uitgesloten kon worden. In het peloton zaten alle andere OWC 'ers. Ze reden sterk maar wisten geen schifting te forceren. Met nog zo'n 10 km te gaan gingen drie renners gingen in de achtervolging, maar ze kwamen te laat.

In de slotkilometers reden Hoekstra en De Blaauw weg met Rick Ottema (Cyclingteam De Rijke). De Vreede mengde zich nog tussen de koplopers. De 27-jarige Niels de Blaauw van NWV Groningen ging, na een spannende wedstrijd over 166,9 kilometer tussen Eemshaven en Uithuizen, als eerste over de finish. Tom de Vreede (Restore Cycling) en Marco Hoekstra (NWV Groningen) maakten het podium compleet. Joost Kemna werd knap 6e. Zelf sprak hij van een geluksdag aangezien hij halverwege de koers op een kritisch moment de tijd nam voor een sanitaire stop en hij, als gevolg daarvan, bijna met een gesloten spoorweg overgang werd geconfronteerd.     

   1.  Niels De Blaauw NWV Groningen 03:59:39
   2.  Tom De Vreede Restore Cycling     00:09
    3.  Marco Hoekstra NWV Groningen         zt.
 
    6.  Joost Kemna RTV Oldenzaalse WLC     00:24
  20.  Roel De Vries RTV Oldenzaalse WLC     02:19
  32.  Thijs Poelstra RTV Oldenzaalse WLC         zt.
  35.  Axel Bult RTV Oldenzaalse WLC         zt.
  50.  Sebastiaan Kamphuis RTV Oldenzaalse WLC         zt.
  54.  Mark Stokreef RTV Oldenzaalse WLC         zt.
  76.  Joost Van Weerd RTV Oldenzaalse WLC     03:07

De OWC bezet met deze teamprestatie de tweede plaats in de KNWU clubcompetitie.