Oldenzaalse Wieler Club

Wedstrijdafdeling

"Talenten worden geboren, maar om ze tot topprestaties te brengen, moet je ze wel ontwikkelen".

Vind je wielrennen fantastisch en zou je wedstrijden willen rijden? Dat kan binnen de wedstrijdafdeling van de OWC. De OWC biedt ontspanning en plezier voor jong en oud. De OWC vervult daarmee een belangrijke functie voor de gehele regio Twente. Renners vanuit natuurlijk Oldenzaal maar ook Denekamp, Ootmarsum, Losser en ver daarbuiten vinden hun weg naar Oldenzaal.

Binnen de OWC is niet alleen veel deskundigheid op het gebied van wielrennen aanwezig, je kunt ook altijd samen met anderen trainen en samen wedstrijden rijden. Er wordt gereden in verschillende categorieën. Elke leeftijdscategorie vraagt een afzonderlijke benadering. Met de historie als springplank naar de toekomst en de KNWU gediplomeerde trainers is er plaats voor jong en oud.

Voor de categorieën geldt overigens dat de indeling voor de dames als de heren vrijwel gelijk is. De licenties zijn geldig voor zowel het wegrijden, het veldrijden als het mountainbiken.

Hieronder staan de leeftijdscategorieën genoemd:


Jeugd:
Vanaf 8 tot 15 jaar fiets je bij de jeugd. Uiteraard staat het spel en plezier op deze leeftijd centraal. De jeugd wil op deze leeftijd dolgraag iets leren. Toch blijft het niet bij oefenen alleen. Ze willen ook graag een echte wedstrijd rijden. In deze periode worden echte vriendschappen ontwikkeld. Klik hier voor meer info over de jeugdafdeling. 

Junioren - Nieuwelingen:
Ben je 15 of 16 dan ben je nieuweling. Op deze leeftijd doen nog veel jongeren aan sport. Een jongere wil uitleg, graag op eigen benen staan en ontwikkelt eigen normen en waarden. Hierbij hoort een kritische opstelling. Hierna maak je de overstap naar junioren ( 17 - 18 jaar).

Amateurs, Beloften of Elite:
Na je 18e komt een belangrijk keuzemoment. Of je gaat door voor het hoogst haalbare en rijd je als belofte ( < 23 jr.) óf je doet een klein stapje terug en rijdt als amateur. Na je 23e maken de beloftes de overgang naar de elite's.


Om te kunnen deelnemen aan nationale wedstrijden van de KNWU moet je in het bezit zijn van een licentie. Hiervoor moet je eerst lid zijn/worden van een KNWU vereniging. De secretaris van de vereniging kan je aanmelden bij de KNWU waarna je een inlogcode krijgt waarmee je in kan loggen bij 'mijn KNWU' op de KNWU site waar je je licentie aan kan vragen. Voor meer informatie over het wedstrijdrijden zie de site van de KNWU en voor de verzekeringen van de KNWU.