Oldenzaalse Wieler Club

OWC Opstapdagen


Heb je onze poster gezien én heb je belangstelling? Hier vind je alle benodigde informatie!De OWC Opstapdagen is het kennismakingsprogramma voor de beginnende fietser. Jong en oud, man of vrouw. Tijdens zes trainingssessies op onze wielerbaan in Het Hulsbeek bouw je conditie op.

Onder begeleiding van enthousiaste instructeur werk je aan verschillende basisvaardigheden en –technieken van het racefietsen. Voor zover noodzakelijk word gewerkt met verschillende groepen.


Je hoeft zeker geen ervaren fietser te zijn of over een topconditie te beschikken om deel te nemen. Het is juist de bedoeling dat je door de trainingen conditie opbouwt en je de techniek van het fietsen eigen maakt. 

Tijdens de trainingssessie komen de verschillende fietstechnieken aan bod. Hoe maak je een goede bocht? Hoe houd je balans, ook bij lage snelheden op de fiets? Wat is de juiste rem- en schakeltechniek? Hoe kun je veilig obstakels vermijden, ook bij hogere snelheden? Wat is het nut van een warming-up? Hoe doe ik een goede warming-up? Op deze, en andere, vragen krijg je antwoord!
 
Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het gebruik van verschillende materialen. Welke kleding kun je het beste dragen? Wat moet je doen bij een lekke band? Veiligheid staat boven alles. Daarom gebruiken we onze wielerbaan die tijdens de training is afgesloten voor alle verkeer. Het is desalniettemin wel verplicht om een helm te dragen. 
 
Uiteraard kan iedereen ook vrijblijvend meerijden tijdens de zondagochtend trainingen. Als je je daarvoor aanmeld op onderstaande link zorgen wij dat je opgevangen wordt en aandacht krijgt in de groep.  

Klik hier en mail Walter Niehuis je aanmelding.