Oldenzaalse Wieler Club

Rolstoelvierdaagse Delden 2015

Rolstoelvierdaagse Delden 2015
Ook dit jaar hebben we namens OWC met maar liefst 22 deelnemers aan de rolstoelvierdaagse deelgenomen.
Criterium:
Maandag 27 juli werd de vierdaagse-week traditioneel geopend met het criterium.
Een snelheidswedstrijd op een parcours rond het centrum van Delden.
Eerst zijn de aankoppelhandbikes en vervolgens de vast frame handbikes aan de beurt om te laten zien wie van hen het eerst de finish bereikt!
Een wedstrijd van een parcours
Namens OWC haalden 3 personen een plek op het prijzenpodium.
Ron Koster: 1e plek (officieus) Nederlands kampioen aankoppel handbikes.
Bennie Bouwhuis: 3eplek aankoppel handbikes
Petra Garnier: 1eplek vastframe handbikes
 
1evierdaagse dag
Op dinsdag 28 juli begon de officiële vierdaagse.
De weerman had ons vandaag geen mooi weer beloofd, en hij had helaas dus ook gelijk gekregen.
Door weer en wind mochten we vandaag onze routes gaan rijden. Ondanks het slechte weer hebben we toch nog veel lol gehad samen en kwam iedereen voor sluitingstijd binnen.
 
2evierdaagse dag
Ook vandaag zat het weer niet mee, maar ging iedereen toch weer lekker op pad.
Gelukkig weet de organisatie ieder jaar weer overdekte stops te regelen zodat een ieder even lekker kan schuilen. Onderweg had 1 persoon van de 50 km. De pech om maar liefst 3 keer achter elkaar een lekke band te krijgen. Dit zorgde natuurlijk wel voor wat oponthoud, maar toch was de gehele groep keurig op tijd binnen. Bij binnenkomst werd iedereen vanwege het slechte weer, door café de Boemel een overheerlijk broodje hamburger aangeboden om even lekker op te warmen. Hier werd dan ook dankbaar gebruik van gemaakt.
 
3evierdaagse dag
Vandaag regende het al iets minder dan de voorgaande dagen.
Iedereen vertrok keurig op tijd om ook weer bijtijds binnen te zijn.
Ook vandaag weer een pech momentje binnen de 50 km. groep.
Helaas knapte er een ketting van een van de handbikes waardoor ook dit even ter plekke gerepareerd moest worden. Gelukkig had onze trainer een schakel bij zich zodat dit heuvel ook spoedig opgelost was. Deze 3edag sloten we gezamenlijk af met de jaarlijkse bbq.
 
4evierdaagse dag
Vandaag de laatste dag.
Op een klein buitje na hielden we het droog en er waren voor zover bekent geen technische problemen onderweg. Het eindpunt van vandaag was bij zalencentrum het Hoogspel.
Hier werden alle deelnemers ontvangen met een drankje om vervolgens in het defilé weer gezamenlijk naar de sporthal te rijden. Ook dit jaar weer stonden er een hoop familie/vrienden en nieuwsgierigen langs de kant om voor alle rolstoelers luid te applaudisseren en werden er vele bossen bloemen uitgedeeld. Na binnenkomst in de sporthal ontving iedereen die aan de eisen voldaan had zijn/haar medaille en werden er Gladiolen uitgedeeld. Tot slot vroeg de ene vrijwilliger de ander ook nog heel romantisch ten huwelijk.
Ook deze vierdaagse was voor een ieder weer een zeer geslaagd evenement, en dan ook echt iets om voor volgend jaar weer naar uit te kijken.

Een aantal foto's vind je hier »
De vierdaagse is ook in 2017 verreden.