Oldenzaalse Wieler Club

Rondje Enschede-Holterberg

Rondje Enschede - Holterberg

via de Motieweg.
Afstand: ± 112 km

 

Zaterdag 13 Juni 2015 zijn wij met 7 Handbikers:
Saskia Stinenbosch, Kitty Verbeek, Martijn Oelen, Ron Koster, Nico Dassen, Wim Baas, Auke Zandstra en Henk Render een van onze fietsende buddy's een tocht aangegaan van 112 km.

Om 7:00 uur verzamelden wij ons bij Nico Dassen in Enschede. Een half uurtje later starten we en het tempo van 18/19 km per uur zat er al direct goed in. Via Boekelo, Beckum en Bentelo kwamen we, mooi op schema, aan op ons eerste rustpunt in Goor. Hier zorgden onze buddy’s  Hans van den Berg en Patrick Haveman voor een lekker warm drankje.

Als we onze weg weer vervolgen begint het weer een beetje om te slaan en al snel biken we in de regen maar wel door een prachtige omgeving van de Sallandse Heuvelrug. Heerlijk die frisse boslucht.
Zo rond het middaguur kwamen we aan bij de Motieweg. De 1e klim van 11,6% lag voor ons maar voordat we deze namen werd er een kleine pauze ingelast.
Wanneer we aan de 1e klim beginnen was het 1 grote slippartij door het natte wegdek maar iedereen kwam aan op de top met of zonder hulp van de buddy’s. Na de lunch volgde er een lange afdaling de “Diepe Hel” genaamd en direct daarna kwam de klim van 10%.
Voor Saskia, Ron en Wim was het helemaal een grensverleggend evenement: het is deze 3 toppers gelukt om zowel de 11,6% als ook 10% op eigen armkracht boven te komen.
Bovenop de Holterberg werd er even gepauzeerd, daarna volgde een afdaling met een prachtig uitzicht over de hei.

Na 66 kilometer kwamen we aan in Nijverdal. Tijd voor weer een lekker warm drankje met een stuk appeltaart met slagroom. Via Rectum en Ypelo reden we naar Bornerbroek. Hier word gestopt op een terrasje en genieten we even van een lekker zonnetje. De laatste 30 km worden op een lekker tempo doorgereden. Zo tegen 18:30 uur kwamen we moe maar voldaan terug op ons startpunt waar onze buddy’s een heerlijke BBQ klaar hadden staan.

Een aantal foto's vind je hier »