Oldenzaalse Wieler Club

MTB Jeugdafdeling


OWC MTB Jeugd :
Ben jij tussen de 6-18 jaar, en vind jij het ook leuk om lekker door de bossen te crossen? Dan ben je bij OWC Mountainbike Jeugd aan het juiste adres! OWC staat voor Oldenzaalse Wieler Club en heeft een mountainbike afdeling speciaal voor de jeugd. We zijn een enthousiaste groep met 25 jeugdleden tussen de 8 en 18 jaar, de trainingen worden verzorgd door 5 trainers.Wat is mountainbiken?:
Mountainbiken is een fietssport waarbij je voornamelijk over technische onverharde paden fietst. Bij mountainbiken draait het niet alleen om conditie, maar ook de techniek is erg belangrijk, bijvoorbeeld bij het afdalen, technische passages, etc. (klik hier voor foto's van de training)

Trainingen:
In de periode van maart tot oktober trainen we op de donderdag van 17:00 tot 18:15 uur op recreatiepark Het Hulsbeek. In de winterperiode zal er vanaf 2014 op de verlichte crossbaan worden gefietst. Voor de wat meer ervaren renners, hebben we een zondagtraining van 10:00 tot 11:30 uur op de Tankenberg opgezet. Tijdens de trainingen komen verschillende aspecten van het mountainbike aanbod, zoals: rem en bochtentechniek, schakelen en nog veel meer! Onze trainingen worden gehouden onder het motto ‘Samen uit, Samen thuis’. Voor meer informatie, kunt u ons mailen (zie "contactpersonen’’)

Andere activiteiten:
  • Elk jaar is er een jeugdkamp.
  • MTB toertocht (Rudi Kemna Classic en Maarten Nijland Classic), die we gezamenlijk fietsen.
  • Wij nemen naar keuze gezamenlijk deel aan wedstrijden.
  • Jaarlijks een OWC open dagMocht je een keertje mee willen doen, dan ben je van harte welkom! Ben je niet in het bezit van een mountainbike en/of helm? OWC beschikt over leenmountainbikes en helmen. Dus lijkt het je wat, mail dan naar: richelleoldekeizer@hotmail.com

Met sportieve groet,

OWC MTB-jeugd.